«Ομολογώ ότι φεύγω πικραμένος ως μέλος του συμβουλίου της Ε.Ε.», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι η Κύπρος νιώθει αυτή τη στιγμή «κατατρεγμένη». Και επέκρινε όσους «θυμήθηκαν τώρα τα περί ξεπλύματος χρήματος και μας έχουν στη γωνία, αρνούμενοι να υπογράψουν μαζί μας ένα μνημόνιο το οποίο κανείς δεν μπορεί να χειροκροτήσει».
Ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας διευκρίνισε ότι το τέλος της θητείας του κ. Χριστόφια δεν σημαίνει ότι θα είναι και τέλος της φιλίας τους.
«Ο αγώνας συνεχίζεται, η επαφή μεταξύ μας σίγουρα θα συνεχιστεί και εδώ, και στα Γιάννενα, και στην Κύπρο, με την ελπίδα όσο μας κρατούν οι δυνάμεις μας και όσο ζούμε, να δούμε δικαιωμένη και την Κύπρο και την Ελλάδα. Γιατί και η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή μπορεί να μην υποφέρουν από κατοχή, αλλά υποφέρουν από τις νεοαποικιακές πολιτικές ορισμένων κύκλων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί», είπε ο κ. Χριστόφιας.
«Όταν σε βρουν σε αδύνατη θέση, σε βαράνε από πάνω. Και αυτό το θεωρώ, από άποψη αρχής απαράδεκτο», συνέχισε και διερωτήθηκε «πού είναι η αλληλεγγύη της Ευρώπης» από τη στιγμή που «η κοινωνική αδικία διευρύνεται, πληρώνει το τίμημα ο απλός άνθρωπος και κάποιοι κερδοσκοπούν».