Συνεχίστηκε σήμερα με πολύωρη κατάθεση πέραν των 5 ωρών η σημερινή συνεδρία της Ερευνητικής Επιτροπής για τις αγοραπωλησίες τουρκοκυπριακών περιουσιών και ειδικότερα για την επένδυση του Ταμείου Συντάξεων Εργαζομένων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου με την αγορά κτήματος που ανήκε αρχικώς στον Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, στην περιοχή Δρομολαξιάς, με τις καταθέσεις του Αναπληρωτή Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή της ΑΤΗΚ και Μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ταμείου Γιώργου Κουφάρη και του Μέλους του ΔΣ της ΑΤΗΚ και Μέλους της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου από το 2006 μέχρι το 2012, δικηγόρου Στέλιου Αμερικάνου.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουφάρης ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, που αποτελείται από την πρώην Ανώτερη Δικηγόρο στη Νομική Υπηρεσία Ελεωνόρα Νικολαΐδου (Πρόεδρο) και τα Μέλη Θάσο Νεοκλέους (πρώην Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία) και Στάλω Αριστείδου (Εκτελεστικό Μηχανικό Α΄ Τάξης στο Τμήμα Δημοσίων Έργων), η Συμβουλευτική Επιτροπή του Ταμείου είχε αποφασίσει στις 10 Φεβρουαρίου 2010 τη σύσταση ειδικής επί τούτω ομάδας από τους κυρίους Κιττή, Γεωργιάδη και τον ίδιο τον κ. Κουφάρη για να διερευνήσει το θέμα πρότασης από την εταιρεία Glarisano Enterprises Ltd (μητρική της Wadnic Trading Ltd) για πιθανή συνεργασία στη μορφή της κοινοπραξίας ή χρηματοδότησης είτε και σε άλλη μορφή που θα συμφωνηθεί για το έργο στη Δρομολαξιά, ωστόσο ποτέ δεν λειτούργησε αυτή η ομάδα, διότι ο Πρόεδρος (Στάθης Κιττής), που έπρεπε να τη συγκαλέσει, ποτέ δεν όρισε συνεδρία της.
Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουφάρης αναφέρθηκε στη συνάντηση της 14ης Ιουνίου 2010 των Μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής, που επρόκειτο να εξετάσουν την έκθεση για την πρόταση χρηματοδότησης του έργου, όμως η συνάντηση εκείνη ακυρώθηκε και στην επόμενη συνάντηση της 6ης Αυγούστου 2010 παρουσιάσθηκε διαφοροποιημένη πρόταση της εταιρείας για πώληση τεσσάρων ακινήτων έναντι 19.920.000 ευρώ συν ΦΠΑ, αντί της αρχικής πρότασης για χρηματοδότηση.
Έχοντας δώσει αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο λήψης αποφάσεων σχετικώς με τις επενδύσεις του Ταμείου Συντάξεων, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο πληρωμής των οφειλομένων για το έργο ΑΕΡΟ στη Δρομολαξιά, ο κ. Κουφάρης εξέφρασε την άποψη ότι το Ταμείο θα πρέπει να αποκτήσει τις δικές του δομές για τη διαχείριση των χρημάτων του και να σταματήσει η ακολουθούμενη πρακτική της χρήσης των υποδομών της ΑΤΗΚ προς εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών.
Τόσο ο κ. Κουφάρης, όσο και ο κ. Αμερικάνος αναφέρθηκαν στον τρόπο επενδύσεων των χρημάτων του Ταμείου και στον επιμερισμό των επενδύσεων σε διάφορους τομείς, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανοί κίνδυνοι στις αποδόσεις των επενδυτικών σχεδίων.
Από την πρώτη του θητεία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αμερικάνος, εντοπίσθηκε πρόβλημα στην απόδοση των επενδύσεων του Ταμείου και το πρόβλημα αυτό είχε χαρακτηρισθεί ως “ωρολογιακή βόμβα” στα θεμέλια της ΑΤΗΚ, επειδή ακριβώς ήταν ορατός ο κίνδυνος, λόγω των αυξανόμενων ελλειμμάτων, να αδυνατεί το Ταμείο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, οι οποίες ανέρχονταν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Αμερικάνος αναφέρθηκε στην κατάθεσή του στη μελέτη του οίκου Χιούιτ, από τις 15 Απριλίου 2008, για τη διασπορά κινδύνου των επενδύσεων του Ταμείου, με συγκεκριμένη στρατηγική η οποία και εγκρίθηκε από τους Διαχειριστές, τόσο επί θητείας του Προέδρου Σταύρου Κρεμμού, όσο και επί Στάθη Κιττή και με την οποία οριζόταν ως κριτήριο έγκρισης επενδυτικών σχεδίων η απόδοση 6,6% ετησίως, με τις επενδύσεις σε ακίνητα να κυμαίνονται από 5% έως 15% με στόχο το 10%, κάτι που ανατράπηκε επί προεδρίας Κιττή και έφθασαν οι επενδύσει σε ακίνητα στο 25%.
Ακριβώς οι πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές του Προέδρου Στάθη Κιττή και συγκεκριμένων Μελών του ΔΣ, είπε ο κ. Αμερικάνος, τον οδήγησαν στην υποβολή επιστολής παραίτησής του, την 1η Ιουλίου 2010, στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με αποτέλεσμα όταν επαναδιορίσθηκε το ΔΣ της ΑΤΗΚ τον Ιούλιο του 2012 να μην επαναδιορισθεί, όπως και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου, Λοΐζος Παπαχαραλάμπους.
Σε σχέση με τους κινδύνους που διέβλεπε από τότε, είπε ο κ. Αμερικάνος, έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012 προς τους Διαχειριστές, που είχαν αποφασίσει την αλλαγή της επενδυτικής πολιτικής, λέγοντάς τους: “Φανταστείτε τι θα συμβεί εάν η Κύπρος βρεθεί σε μιαν κατάσταση κρίσης ακινήτων, όπου αρχίζουν οι Τράπεζες να πωλούν υποθηκευμένα ακίνητα κ.λπ., ποια θα είναι η αξία των επενδύσεων μας και, βέβαια, δεν θέλω να είμαι μάντης κακών, αλλά μην μου πείτε ότι αυτό το σενάριο είναι φανταστικό”.
Στην κατάθεσή του ο κ. Κουφάρης, δήλωσε ότι, σχετικά με το έργο ΑΕΡΟ, δεν είχε καμμία γνώση η οποιαδήποτε επαφή με οποιοδήποτε εμπλεκόμενο σχετικά με την αγοραπωλησία της τουρκοκυπριακής περιουσίας στη Δρομολαξιά.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουφάρης, στις 21 Μαΐου 2010, η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε όπως η ομάδα, που συστάθηκε για να εξετάσει την αρχική πρόταση της εταιρείας, συναντηθεί με εκπροσώπους της εταιρείας για να συζητήσουν τα θέματα τα οποία έκρινε ότι έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης.
Η ομάδα είχε ενώπιον της γραπτή πρόταση της εταιρείας με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2010 για συνεργασία στο πλαίσιο συμφωνίας χρηματοδότησης όπως επίσης και έκθεση από τη Μαρία Δάμαλου, Διευθύντρια Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης, με ημερομηνία 16 Απριλίου 2010.
Στις 14 Ιουνίου 2010 προγραμματίσθηκε να γίνει συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής η οποία ακυρώθηκε, ενώ στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης υπήρχε θέμα για τη χρηματοδότηση του έργου ΑΕΡΟ μαζί με έκθεση και υποστηρικτικά έγγραφα από τη Χρηματοοικονομική Διαχείριση και επισυναπτόταν έκθεση υπολογισμού της αξίας του ακινήτου που έγινε για την εταιρεία από εκτιμητή ακινήτων και που εκτιμούσε τη γη στα 12.750.000 ευρώ και 10.200.000 ευρώ σε τιμή καταναγκαστικής πώλησης.
Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 6 Αυγούστου 2010 παρουσιάσθηκε διαφοροποιημένη πρόταση της εταιρείας με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2010 για την πώληση τεσσάρων κτιρίων έναντι 19.920.000 ευρώ συν ΦΠΑ που αντικαθιστούσε την πρόταση για χρηματοδότηση.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή απεφάσισε όπως η πρόταση εξετασθεί από την ομάδα Τσουρή, Αντωνίου, Χαρή, Αντούνα και Κουφάρη.
Οι Τσουρής και Αντωνίου, όπως ανέφερε ο κ. Κουφάρης, είναι αρχιτέκτονες και οι Χαρή και Αντούνας μηχανικοί με μεγάλη πείρα στην αγορά ακινήτων.
Στις 19 Οκτωβρίου 2010 η εταιρεία με επιστολή της διευκρίνιζε ότι ήταν πρόθυμη να εγγράψει προς όφελος του Ταμείου Συντάξεων πρώτη υποθήκη μέχρι την παράδοση των κτιρίων και στις 7 Δεκεμβρίου 2010 η Συμβουλευτική Επιτροπή μελέτησε την έκθεση της ομάδας που συστάθηκε για να αξιολογήσει την πρόταση όπως επίσης και τις δύο εκτιμήσεις μαζί με τις προοπτικές του έργου που έγιναν από δύο ανεξάρτητους οίκους.
Η έκθεση, αφού παρέθετε τα οικονομικά δεδομένα (μεικτή ενοικιαστήρια απόδοση από 5,5% – 6,2% χωρίς να λαμβάνονται υπ` όψη κεφαλαιουχική υπεραξία όπως και έξοδα συντήρησης, κενό από μη ενοικίαση και φορολογία), τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, τους κινδύνους και τις προοπτικές, κατέληγε σε εισήγηση ότι οι διαχειριστές δύνανται να συνάψουν συμφωνία υπό την αίρεση της εξασφάλισης της άδειας οικοδομής.
Οπως κατέθεσε ο κ. Κουφάρης, ο κ Τσουρής παρουσίασε τα ευρήματα και απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν και ο Πρόεδρος, αφού θεώρησε ότι η μελέτη του θέματος ολοκληρώθηκε, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία.
Οι Κιττής, Αντούνας, Αντωνίου, Τσουρής, Χαρή, Γεωργιάδης και Κουφάρης τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης, ενώ τα μέλη Καρατζιάς και Δάμαλου τοποθετήθηκαν όπως αναβληθεί η λήψη απόφασης για να τους δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για μελέτη του θέματος.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε περαιτέρω όπως η υπο-επιτροπή από τους Κιττή, Τσουρή, Γεωργιάδη, Αντούνα και Χαρή προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με στόχο τη διασφάλιση των ενοικίων και για ελάχιστη απόδοση 6%.
Στη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στις 21 Δεκεμβρίου 2010, είπε ο κ. Κουφάρης, η επιτροπή διαπραγμάτευσης παρουσίασε επιστολή της εταιρείας με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2010, η οποία αναφερόταν σε εγγύηση ελάχιστης απόδοσης 6% και σε διασφάλιση των ενοικίων για περίοδο δύο ετών.
Σαν τρόπο εγγύησης εισηγείτο την κατακράτηση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ και την κατάθεση του σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και διατήρηση της υποθήκης για δύο έτη για ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση Κουφάρη, ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης ότι η τιμή αγοράς μειώθηκε από 19.920.000 ευρώ σε 19.600.000 ευρώ και η Συμβουλευτική Επιτροπή αποφάσισε όπως καταλήξει σε εισήγηση στους διαχειριστές στην επόμενη συνεδρίαση της.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2010, στη Συμβουλευτική Επιτροπή ο Πρόεδρος ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του για το θέμα είχε αφιερωθεί όλος ο απαραίτητος χρόνος και συνεπώς η επιτροπή θα έπρεπε να καταλήξει σε εισήγηση στη Διαχειριστική Επιτροπή και ζήτησε από τα δύο μέλη Καρατζιά και Δάμαλου να προχωρήσουν με τις εισηγήσεις τους.
Ο κ. Καρατζιάς τοποθετήθηκε θετικά, νοουμένου ότι θα τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έθεσε η επιτροπή, ενώ η κ. Δάμαλου απουσίαζε από τη συνάντηση και ο κ. Αχιλλέως, ο οποίος απουσίαζε στις προηγούμενες συνεδρίες, αφού ενημερώθηκε για την πρόταση και τις διαβουλεύσεις που έγιναν, συμφώνησε με την πρόταση.
Η απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής ήταν η υποβολή εισήγησης στους διαχειριστές για την αγορά του έργου έναντι 19.600.000 ευρώ με τις προϋποθέσεις για πρώτη υποθήκη πάνω στο τεμάχιο και για κατακράτηση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ και κατάθεση του σε ειδικό λογαριασμό, καθώς και για διατήρηση υποθήκης δύο εκατομμυρίων ευρώ για δύο έτη.
Η όλη συμφωνία ήταν υπό την αίρεση της εξασφάλισης άδειας οικοδομής και η πληρωμή να γινόταν με προκαταβολή 9 εκατομμυρίων ευρώ με την υποθήκευση και οι πληρωμές να γίνονταν ανάλογα με την πρόοδο του έργου.
Επιπρόσθετα, είπε ο κ. Κουφάρης, είχε αναφέρει ότι θα έπρεπε οι διαχειριστές να μελετήσουν την αύξηση του ποσοστού επένδυσης σε ακίνητα από 10% σε 15% για να συνάδει με τα όρια της επενδυτικής πολιτικής και ότι επίσης θα έπρεπε να διορισθεί επιτροπή ακινήτων για να διαχειρίζεται τα ακίνητα του Ταμείου Συντάξεων.
Στις 10 Ιανουαρίου 2011 η Διαχειριστική Επιτροπή αποφάσισε τη σύναψη συμβολαίου για αγορά του έργου και με τις προϋποθέσεις που αναφέρονταν με τη διαφοροποίηση η προκαταβολή να μειωθεί από 9 εκατομμύρια ευρώ σε 8 εκατομμύρια ευρώ και εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Κουφάρης να υπογράψει εκ μέρους της τη Σύμβαση.
Με σημείωμά του, είπε ο κ. Κουφάρης, ζήτησε από τη Γραμματέα της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επενδύσεων σε συνεργασία με τις Νομικές Υπηρεσίες της Cyta να ετοιμάσουν το συμβόλαιο.
Στις 27 Ιανουαρίου 2011 ενημέρωσε τη Διαχειριστική Επιτροπή ότι είχε συνάντηση με τον κ. Πολυβίου, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής και ότι συμφώνησαν όπως οι δικηγόροι των δύο μερών ετοιμάσουν σχετική συμφωνία.
Η Συμφωνία ετοιμάσθηκε από τις Νομικές Υπηρεσίες της Cyta και από τους δικηγόρους της εταιρείας Wadnic και υπογράφθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2011.
Την 1η Νοεμβρίου 2011, συνέχισε ο κ. Κουφάρης, μετά τη λήψη από τη Διαχειριστική Επιτροπή επιστολής της εταιρείας με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2011 με την οποία ζητούσε το Ταμείο Συντάξεων να προχωρήσει στην πληρωμή της προκαταβολής, έγινε συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρους εκ μέρους της Cyta οι Τσουρής, Κουφάρης, Δάμαλου, Γιαννακού, Χατζηαντωνίου, Μακρής, Νικολάου και Κίζα και εκ μέρους της εταιρείας οι Πολυβίου, Χριστοφίδης και Σολωμού, όπου έγινε ανασκόπηση των όρων της συμφωνίας, σε σχέση με τις πρόνοιες της άδειας οικοδομής όσο και των πολεοδομικών αδειών.
Ιδιαίτερα συζητήθηκε κατά πόσο μπορούσε να ενεργοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για την πρώτη πληρωμή και με προϋπόθεση την έκδοση της άδειας οικοδομής η οποία εκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2011.
Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να ενεργοποιηθεί ο όρος για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία και κατ’ επέκταση ο όρος για την πρώτη πληρωμή, αφού διευθετηθεί η υποθήκευση του ακινήτου.
Στις 3 Νοεμβρίου 2011 ο κ. Κουφάρης, όπως είπε, παρουσιάσθηκα εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής στο Κτηματολόγιο Λάρνακας και με την ταυτόχρονη υποθήκευση του ακινήτου προς όφελος του Ταμείου έγινε η πληρωμή για ποσό 9.200.000 ευρώ.
Η πληρωμή έγινε με επιταγή που παρέδωσε ο κ. Κουφάρης στον εκπρόσωπο της εταιρείας με την παρουσία και υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας.
Η Διαχειριστική Επιτροπή στις 9 Μαρτίου 2012 απεφάσισε να συνεχισθεί η πληρωμή των διατακτικών για το έργο νοουμένου ότι θα εφαρμοσθεί η διαδικασία έκδοσης ξεχωριστού τίτλου ιδιοκτησίας που εισηγήθηκε ο κ Ταλατίνης του οίκου “Ρόη Νικολαϊδη, Ταλατίνη και Χριστοδούλου” και η απόφαση στάλθηκε στον Αναπληρωτή Διευθυντή Υποστήριξης.
Στις 20 Μαρτίου 2012, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση του θέματος στη Συμβουλευτική Επιτροπή, πρόσθεσε ο κ. Κουφάρης, η Διαχειριστική Επιτροπή αποφάσισε όπως το Ταμείο αγοράσει τα υπόλοιπα 8.450 τετραγωνικά μέτρα του καθαρού εμβαδού του ακινήτου, νοουμένου ότι το τίμημα θα τύγχανε περαιτέρω διαπραγμάτευσης από τον κ. Τσουρή με στόχο να μειωθεί κάτω από το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και ότι το ποσό του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για διασφάλιση των ενοικίων θα αυξανόταν από ένα εκατομμύριο ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο ευρώ και για το θέμα αυτό παρουσιάστηκε έκθεση που ετοίμασε ο κ. Τσουρής.
Έτσι, στις 27 Μαρτίου 2012 η Διαχειριστική Επιτροπή, αφού ενημερώθηκε από τον κ. Τσουρή ότι η διαπραγμάτευση κατέληξε σε ποσό 4.450.000 ευρώ, ενέκρινε την αγορά και ζήτησε να ετοιμαστεί η σχετική συμφωνία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Cyta και εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Κουφάρης όπως «υπογράψω εκ μέρους της τη συμφωνία και όπως την εκπροσωπήσω ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής».
Η συμφωνία τροποποίησης και πώλησης υπογράφηκε από τον ίδιο, είπε ο κ. Κουφάρης, στις 19 Απριλίου 2012 και στις 9 Απριλίου 2012 η Διαχειριστική Επιτροπή αποφάσισε όπως εξασφαλιστεί και δέσμευση των μετοχών της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, έτσι ώστε το έργο να έχει επιπρόσθετη εξασφάλιση καθώς και μελλοντική επιλογή για μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας αντί της μεταβίβασης του ακινήτου.
Επίσης, δήλωσε ο κ. Κουφάρης, στις 28 Ιουνίου 2012 ο κ. Πολυβίου ενημέρωσε ότι είχαν προκύψει σοβαρές διαφορές μεταξύ της εταιρείας και του εργολάβου και ότι γίνονται προσπάθειες για να επαναφέρουν την πορεία του έργου εντός του προγράμματος.
Στις 27 Ιουλίου 2012 έγινε συμπληρωματική συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του εργολάβου για να γίνονται οι πληρωμές από το Ταμείο απευθείας στον εργολάβο και η σχετική εξουσιοδότηση της εταιρείας στάλθηκε στο Ταμείο Συντάξεων στις 20 Αυγούστου 2012. Το θέμα αυτό χειρίσθηκαν οι Γιαννακού και Τσουρής.
Από τα στοιχεία που τηρεί η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης μέχρι σήμερα οι πληρωμές προς την εταιρεία έχουν ως εξής: Αρχικό ποσό συμβολαίου 19,6 εκατομμύρια ευρώ, αγορά υπόλοιπης γης 4,4 εκατομμύρια ευρώ (σύνολο 24,0 εκ. ευρώ), πληρωμές 19 εκατομμύρια ευρώ και υπόλοιπο 5 εκ. ευρώ. Επίσης οι κρατήσεις για ενοίκια και εγγυήσεις ανέρχονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, το υπόλοιπο είναι 3 εκατομμύρια ευρώ και το ποσόν για εργολάβο 1,9 εκατομμύρια ευρώ, το ποσόν για επιπρόσθετες εργασίες 1,1 εκατομμύριο ευρώ.
Ο κ. Κουφάρης αναφέρθηκε και σε ό,τι αφορά τον συμβουλευτικό οίκο KPMG που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου και εκδίδει έκθεση προς τα μέλη.
Για το θέμα του ελέγχου, ο κ. Κουφάρης έκανε αναφορά στην κατάθεση του κ. Παφίτη ενώπιον της Επιτροπής και στα όσα ονομαστικά είπε για το άτομό του και τον υιό του.
“Ο κ. Παφίτης”, συνέχισε ο κ. Κουφάρης, “ήγειρε θέμα σύγκρουσης συμφέροντος εμένα και της KPMG λόγω του ότι ο οίκος KPMG είναι οι ελεγκτές της Cyta και ο υιός μου εργοδοτείται από τους KPMG”.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουφάρης, “ο κ. Παφίτης ισχυρίζεται ότι επηρέασα τους ελεγκτές, ώστε να διεξάγουν πλημμελή, επιδερμικό και ανεπαρκή έλεγχο με αποτέλεσμα οι εκθέσεις τους να μην παρουσιάζουν αληθή, πραγματική και δίκαιη εικόνα και συνεπώς τα μέλη να μην ενημερώνονται σωστά”.
“Παρ` όλο που θεωρώ ότι η αναφορά αυτή, με όλο το σέβας, δεν αξίζει σχολιασμού και την απορρίπτω και θα συμφωνούσα με τον κ. Παφίτη”, δήλωσε ο κ. Κουφάρης απευθυνόμενος στην Ερευνητική Επιτροπή, “αν θεωρείτε χρήσιμο, να καλέσετε ενώπιον σας και τον ελεγκτικό οίκο να δώσει τη δική του μαρτυρία”.