Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, δήλωσε ότι “έχει πολύ μεγάλη σημασία το Eurogroup της Δευτέρας να είναι επιτυχημένο”.
Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε, επίσης, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησής του, μετά τη διάρκειας περίπου 2 ωρών που είχε μαζί τους σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, μία μέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Λευκωσία, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν αντιμετωπίζει «κανένα απολύτως πρόβλημα», ότι οι τράπεζες είναι «επαρκώς κεφαλαιοποιημένες», ότι «εξασφαλίστηκε η ρευστότητά τους», και ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις»
Η ΤτΕ, πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας, συνδράμει το κυβερνητικό έργο, «μέσα στα πλαίσια βεβαίως της Συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την Συνθήκη», τόνισε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο», και υπογράμμισε πως «δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή».
Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, πρώην Υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης Σαμαρά, επισήμανε ακόμα ότι τον διαβεβαίωσαν ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο, ότι τις επόμενες τρεις μέρες μέχρι το Eurogroup, «εργάζονται άοκνα, προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα».
Στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο θα συνοδεύει και ο Γιάννης Δραγασάκης που έχει, για λογαριασμό της Κυβέρνησης, τη γενική εποπτεία όλων των οικονομικών θεμάτων, ιδίως αυτών που αφορούν τη σχέση της χώρας με τους δανειστές και εταίρους της.
Οι κ. Βαρουφάκης και Δραγασάκης ήταν παρόντες στη σημερινή συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Πρωθυπουργό.
Στο Eurogroup της Δευτέρας η ελληνική πλευρά θα αναπτύξει με λεπτομέρεια τη δέσμη των 6 μεταρρυθμιστικών προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει στους εταίρους, ελπίζοντας ότι θα τους πείσει ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να λάβει η Αθήνα «έστω μία υπο-δόση», όπως λέει, από τα 7,2 δις. ευρώ που απομένουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος, που ως τώρα ήταν γνωστό ως Μνημόνιο.