Στην Αθήνα η Αννίτα – Συνάντηση με Μητσοτάκη με επίκεντρο το κυπριακό

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου, μετέβη σήμερα στην Αθήνα όπου και είχε συναντήσεις τόσο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον απόηχο και των συναντήσεών του με τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά και τον ΓΓ του ΟΗΕ, όσο και με τον Υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Δένδια. Την Πρόεδρο συνόδευσε ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Η Ελλάδα, ήταν, είναι, και θα παραμένει πάντοτε το κυριότερό μας στήριγμα στην εθνική προσπάθεια για επίτευξη λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, που θα επανενώνει την Κύπρο και θα τερματίζει την τουρκική κατοχή, τη βίαιη διχοτόμηση της πατρίδας μας και τις ξένες εγγυήσεις.

Με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας τέθηκε επί τάπητος η κοινή βάση της αξιοποίησης της προοπτικής που ενδεχομένως διανοίγεται με τις αποφάσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά και την κατάθεση των συμπερασμάτων της έκθεσης της κ. Ολγκίν, για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αντίστοιχα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η κ. Δημητρίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της άμυνας και της ασφάλειας Ελλάδας και Κύπρου σε σχέση και με τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή και για καλύτερο συντονισμό στα πλαίσια της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την άμυνα και την ασφάλεια.

Μετά το πέρας των συναντήσεων η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε τα εξής:

«Μαζί με τον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο ευχαριστώ θερμά, είχαμε συνάντηση με τον φίλο Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ακριβώς για να ενημερωθούμε για τον απόηχο του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον, τις συναντήσεις τις οποίες είχε και βεβαίως να ανταλλάξουμε απόψεις για το κυπριακό και για όλα τα οποία εκτυλίσσονται ευρύτερα στην περιοχή μας.

Διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ είναι ότι το μεγαλύτερο στήριγμά μας ήταν, είναι και θα είναι η Ελλάδα. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτή την αλληλοτροφοδότηση, αυτή τη σχέση συνεργασίας, αυτό το κοινό μέτωπο, για να μπορέσουμε όχι μόνο να καθορίσουμε στρατηγική για τα όσα αφορούν το κυπριακό αλλά και για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα πολιτικής τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».