Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο σκιτ είναι από τις 8 Φεβρουαρίου ο Κύπριος σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως, ο οποίος πέτυχε 125/125 δίσκους στο Cyprus Grand Prix 2015 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο της Λάρνακας, μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, αφού είναι μόλις η δεύτερη φορά που πετυχαίνει στην καριέρα του το απόλυτο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Αχιλλέως είναι ο μοναδικός Κύπριος αθλητής που έχει πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ σε Ολυμπιακό άθλημα.
Μετά την αλλαγή των κανονισμών και της ταχύτητας εκτόξευσης των δίσκων το 2013 από 66 σε 69 μέτρα, μόλις δύο σκίτερ έχουν πετύχει το απόλυτο των 125 δίσκων. Τον Ιούλιο του 2014 στο Πεκίνο ο Ιταλός Βαλέριο Λουκίνι και το Φεβρουάριο του 2015 ο Γιώργος Αχιλλέως.
Η παγκόσμια ομοσπονδία (ISSF) στην ιστοσελίδα της κατέγραφε μέχρι τώρα ως κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ μόνο τον Λουκίνι, κάτι που θα αλλάξει προσεχώς με την προσθήκη και του Ολυμπιονίκη μας στη σχετική λίστα.
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Αχιλλέως την επομένη της παγκόσμιας επίδοσης που πέτυχε στη Λάρνακα. «Το να ξεκινήσω την προ-ολυμπιακή χρονιά με αυτό το ρεκόρ, με κάνει να το πιστεύω ακόμη παραπάνω. Με κάνει να ξέρω ότι είμαι στο σωστό δρόμο και πως τίποτα δεν είναι στην τύχη. Νιώθω καλά, είμαι καλά και παίζω καλά. Είναι επιβεβαίωση ότι είμαι στο σωστό δρόμο», συμπλήρωσε ο έμπειρος σκοπευτής.
Ο Γιώργος Αχιλλέως είχε πετύχει και παλαιότερα παγκόσμιο ρεκόρ στο Ολυμπιακό αγώνισμα του σκιτ. Το 2005 στο Ντουμπάι έκανε 124/125 που τότε ήταν ρεκόρ, ενώ πέτυχε 125/125 για μοναδική (μέχρι τώρα) φορά το Μάρτιο του 2011 στο Παραλίμνι σε αγώνα του παγκύπριου πρωταθλήματος.
«Πριν το 2012 είχα πετύχει 125/125 μαζί με αρκετούς άλλους αθλητές, όμως μετά την αλλαγή των κανονισμών το 2013, μόλις δύο έχουν πετύχει το απόλυτο, εγώ και ο Βαλέριο (σ.σ. Λουκίνι)», λέει ο Αχιλλέως για τη νέα του μεγάλη επιτυχία.
Ο επόμενος αγώνας του θα είναι στο Ακαπούλκο του Μεξικό. Στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς, στην αμερικάνικη ήπειρο, ο Αχιλλέως στοχεύει να εξασφαλίσει την κάρτα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, έτσι ώστε να μπορέσει στους 16 μήνες που θα ακολουθήσουν μέχρι το Ρίο να προετοιμαστεί συγκεντρωμένα για το μεγάλο στόχο.