Ο “Αριστοτέλης” ετοιμάζει αγωγή κατά της Γενικής ελέγκτριας

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης», σε σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας  είναι διάσπαρτη από ανακρίβειες και προχειρότητες,  γεγονός που – όπως αναφέρεται – δεν περιποιεί τιμή στον θεσμό που υπηρετεί τη Δημοκρατία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς τους συμβούλους ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και ειδικότερα εναντίον της Γενικής Ελέγκτριας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη για συκοφαντική δυσφήμιση και επιζήμια ψευδολογία.

Ειδικότερα, αναφέρεται, στην παράγραφο 4 εδάφιο (α) η έκθεση υπονοεί δίχως την ελάχιστη τεκμηρίωση την «προνομιακή μεταχείριση της εταιρείας μας».

Συνεχίζει λέγοντας ότι στην ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης» δεν υπάρχει κανένα βιβλίο από την Ελλάδα, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «και αν η κ. Γιωρκάτζη επιτελούσε με επιμέλεια την έρευνά της, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όλα τα εξ Ελλάδος βιβλία υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο με ελεύθερη πρόσβαση από όλους και σε μορφή που μπορούν να τύχουν επεξεργασίας. Επιπροσθέτως, θα μπορούσε και πάλι να ζητήσει νομική γνωμάτευση πριν καταφύγει σε εύκολα συμπεράσματα».

Στο ίδιο πλαίσιο, προστίθεται, η έκθεση, τεχνηέντως – όπως λέει – αποφεύγει ν’ αναφέρει ότι η πιστοποίηση δεν φέρει καμία αποκλειστική χρήση και ότι αποτελεί απλά ένα προαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο.

«Ουδέποτε ζητήθηκαν οι θέσεις της εταιρείας μας όπως καθηκόντως όφειλε να πράξει η κυρία Γιωρκάτζη, αν ήθελε να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και να σχηματίσει σωστή εικόνα του υπό εξέταση αντικειμένου, αποφεύγοντας τις εικασίες στην έκθεσή της».

Θα ανέμεναν, αναφέρεται, από το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή να μην υιοθετεί δημοσιεύματα που έχουν ως στόχο την εκδοτική αντιπαράθεση, αλλά να προβαίνει σε ουσιαστικό έλεγχο και να μην αναφέρεται σε εταιρείες που δεν υπάρχουν, σημειώνοντας ότι η SQUARE LAB είναι εμπορική επωνυμία και όχι εταιρία.

«Κλείνοντας, ευχή μας είναι να ενσκήψει ο θεσμός του Γενικού Ελεγκτή με τον ίδιο ζήλο και μέσα στα πλαίσια που ξεκάθαρα ορίζει και το Σύνταγμα, σε σοβαρότερα θέματα στα οποία δεσπόζει η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αποφεύγοντας παράλληλα τα όποια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με σκοπό να καταστεί, αρεστός σε ορισμένους».

Εκφράζει παράλληλα την ελπίδα, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να μην οδηγήσουν σε αποθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα για συνεργασία με το δημόσιο, μια συνεργασία που έχει ως στόχο την άμβλυνση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στην κυπριακή κοινωνία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης», καταλήγει στο ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά της με νέες αναβαθμίσεις που μετουσιώνεται στο να προσφέρει στα παιδιά μας καλύτερη παιδεία. Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο, καταλήγει.