Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, όπου είχε συναντήσεις με καταστηματάρχες, εκπροσώπους κέντρων αναψυχής και ξενοδόχους.
Στο περιθώριο των συναντήσεων του ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ για τα πιο κάτω θέματα:
Ακρίβεια – Φτώχεια: Να υιοθετηθούν αντισταθμιστικά μέτρα για προστασία των πολιτών.
Αυτούσια η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου:
«Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Κύπρος είναι πιο κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ότι αφορά το ποσοστό του πληθυσμού μας που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού.
Εάν συνδυαστεί αυτό το γεγονός με το άλλο δυσάρεστο γεγονός που διαπιστώνουμε στο ότι υπάρχει μια ραγδαία αύξηση του κόστους βασικών αγαθών, προμηνύεται ένα παρά πολύ δύσκολο 2022 για ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει και διεκδικεί την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων για την αύξηση του κόστους των βασικών αγαθών για να προστατεύσουμε τις ευάλωτες τάξεις του πληθυσμού μας και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο φτωχοποίησης του λαού μας.»
Τουρισμός
Σε ότι αφορά τον τουρισμό και το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ο Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:
«Στο πλαίσιο του διαλόγου που αναπτύσσει το Δημοκρατικό Κόμμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία επισκεφθήκαμε σήμερα την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για να ακούσουμε τους προβληματισμούς, τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων φορέων στην τουριστική βιομηχανία.
Η επαρχία Αμμοχώστου ενδεχομένως να έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από την πανδημία και από τα προβλήματα που είχαν προκύψει από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Είναι για αυτό που σήμερα ακούσαμε σήμερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που θα μας βοηθήσουν να διαμορφώσουμε προτάσεις αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά περαιτέρω να υιοθετήσουμε μέτρα που θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα το τουριστικό μας προϊόν, να βελτιώσουμε την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουμε ως τουριστική βιομηχανία, για να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών αλλά και περισσότερα έσοδα για την κυπριακή οικονομία.
Είναι εφικτό φτάνει να υπάρξει ένας συγκροτημένος ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την τουριστική βιομηχανία.»