«Ήμουν τρομοκρατημένη και του έλεγα να σταματήσει, τον παρακαλούσα να σταματήσει»: Η, τότε 15χρονη, σήμερα 32χρονη, Τζένιφερ Αραόζ (Jennifer Araoz), υποστηρίζει πως ήταν ένα από τα θύματα του δισεκατομμυριούχου Τζέφρι Έπσταϊν – στον οποίο ασκήθηκε δίωξη από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, για τον βιασμό δεκάδων ανήλικων κοριτσιών.
«Τότε ήμουν 14. Τι στο διάβολο ξέρεις όταν είσαι τόσο νέος», αναρωτήθηκε, μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Today» του NBC, όπου αποκάλυψε πότε και γιατί άρχισε να πηγαίνει στο διαμέρισμα του Έπσταϊν και πώς εξελίχθηκε σε εφιάλτη κάτι που ξεκίνησε σαν νεανικό όνειρο.
Οι συναντήσεις ξεκίνησαν όταν μία καστανή γυναίκα, την οποία η Αραόζ αποκαλεί «υπεύθυνη στρατολόγησης», άρχισε να της μιλάει έξω από το σχολείο της, να τη ρωτάει για τη ζωή και την οικογένειά της, σε μία «εκστρατεία πειθούς» που διήρκησε πάνω από έναν χρόνο.
Όπως της υποσχόταν εκείνη η γυναίκα «ο Έπσταϊν ήταν φοβερός τύπος» που θα μπορούσε να τη βοηθήσει με την καριέρα της.
«Ήμουν ένα χαμένο παιδί και εκείνη το αντιλήφθηκε», λέει η Αραόζ, που είχε χάσει ήδη τον πατέρα της και πάλευε οικονομικά με την οικογένειά της. Κάποια στιγμή, η άγνωστη γυναίκα κατάφερε να την πείσει να επισκεφτεί το σπίτι κάποιου που «θα ήταν σαν μία πατρική φιγούρα για εμένα».
Όταν άρχισε να πηγαίνει σπίτι του, η Αραόζ παραδέχεται πως ήταν πολύ καλός μαζί της και της έλεγε πως έχει ακούσει πολλά για εκείνη. Τη σέρβιρε κρασί, παρότι γνώριζε πως ήταν ανήλικη. «Δεν νομίζω πως τον ενδιέφερε», λέει σήμερα η ίδια.
Πήγαινε σπίτι του μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Σε κάθε επίσκεψη από αυτές, της έδινε 300 δολάρια. Οι συναντήσεις σταδιακά άρχισαν να περιλαμβάνουν… μασάζ.
Σύμφωνα με την ίδια, υπήρχαν πολλά περίεργα σεξουαλικά αντικείμενα στο σπίτι του, μεταξύ αυτών «ένα ομοίωμα στήθους με τον οποίο έπαιζε ενώ έκανε μπάνιο, ήταν πολύ αλλόκοτο».
Δίπλα στο κρεβάτι του μασάζ, υπήρχε ένας πίνακας με μία γυμνή γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τον Έπσταϊν, έμοιαζε στην Αραόζ.
Όπως παραδέχεται η ίδια, δεν αισθανόταν άνετα κάνοντάς του μασάζ, ωστόσο, φοβόταν πως «θα θύμωνε μαζί μου αν δεν έκανα ό,τι μου ζητούσε».
Μετά το μασάζ, ο ίδιος γυρνούσε «ολοκλήρωνε και αυτό ήταν όλο», περιγράφει η Αραόζ.
Μετά από περίπου ένα χρόνο αυτής της διαδικασίας, ο Έπσταϊν ζήτησε από την Αραόζ να βγάλει τα εσώρουχά της και να «καθίσω πάνω του». «Του είπα πως δεν ήθελα… Κι εκείνος με τη βία με έσυρε στο κρεβάτι του μασάζ και έκανα ό,τι ήθελε».
«Ήμουν τρομοκρατημένη, του έλεγα να σταματήσει, τον παρακαλούσα να σταματήσει, όμως, δεν το έκανε». Τότε, η Αραόζ δεν καταλάβαινε πως είχε πέσει θύμα βιασμού. «Νόμιζα πως ήταν λάθος μου. Νόμιζα πως ήμουν υποχρεωμένη. Δεν ήξερα περισσότερα…».
Η Αραόζ τονίζει πως μετά από αυτό, δεν επέστρεψε ποτέ εκεί, παρότι οι άνθρωποι του Έπσταϊν συνέχισαν να την προσεγγίζουν. Η ίδια σταμάτησε ακόμη και να πηγαίνει στο σχολείο της – το οποί βρισκόταν στην ίδια γειτονιά με το σπίτι του Έπσταϊν καθώς δεν ήθελα να της συμβεί ξανά κάτι ανάλογο.
Η Αραόζ έχει υποβάλλει αίτημα, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά του Έπσταϊν. Το συντομότερο δυνατόν που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο είναι στις 14 Αυγούστου, οπότε και τίθεται σε ισχύ νόμος που δίνει το δικαίωμα σε ενήλικα θύματα που κακοποιήθηκαν όταν ήταν ανήλικα το χρονικό περιθώριο ενός χρόνου να μηνύσουν τους θύτες τους ή κάποιο θεσμικό όργανο που επέδειξε αμέλεια.