Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε ότι “Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του ‘κόκκινες γραμμές’ για να προχωρήσουμε στο αύριο”.
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή καταρχήν, της πρότασης των ΑΝΕΛ για τα ‘κόκκινα’ δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που – όσες δεν έχουν κλείσει – βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.
Ο κ. Καμμένος, ερωτηθείς για το αν βλέπει τα δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εκείνος απάντησε ότι «Αυτά θα τα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Εμείς κάνουμε ένα δημόσιο διάλογο, έντιμο διάλογο, ανοιχτό διάλογο, μπροστά στις κάμερες. Αυτόν τον δημόσιο διάλογο θα τον συνεχίσουμε για να βρεθεί η καλύτερη λύση για το καλό των Ελλήνων και για την προσπάθεια να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπεια των πολιτών».
Όσο για το αν η θεματολογία της συνάντησης αφορούσε και το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε:
«Τα θέματα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας νομίζω ότι αφορούν την επόμενη ημέρα των εκλογών και σε αυτό είναι κάτι το οποίο συμφωνούμε δημόσια. Δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε σε κλειστή συζήτηση. Ναι, η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σχετικά: «Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα ‘τριάντα αργύρια’ του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση.
Το δεύτερο είναι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δείξει την ίδια ευαισθησία και να επεκτείνει την έρευνά της στην οποία εμείς θα καταθέσουμε και θα συνεισφέρουμε για τη χρήση των διωκτικών μηχανισμών του κράτους, όπως το ΣΔΟΕ, όπως οι διάφορες υπηρεσίες που επισκέφθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΛ που παραμένουν, αλλά και αρκετούς που έφυγαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε μέρες του ΄65. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει πράγματι την έρευνα για αυτήν τη βρώμικη περίοδο, αν και όλοι οι πολίτες έχουν καταλάβει από πριν τι συνέβη».