Η αναδιάρθρωση που επιχειρείται στη δημόσια υπηρεσία με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της φαίνεται ότι φοβίζει το ΑΚΕΛ, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
“Με έκπληξη ακούμε κριτική από το ΑΚΕΛ για κομματικούς διορισμούς και μεταθέσεις από αυτήν την Κυβέρνηση και για ασυνέπεια λόγων και έργων από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Δυστυχώς για το ΑΚΕΛ, ευτυχώς για τον κυπριακό λαό, είναι νωπή στη μνήμη του η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ-Χριστόφια, όταν μέχρι και την τελευταία ώρα βόλευαν σε κάθε θέση, μικρή ή μεγάλη, κομματικούς“, είπε.
Όπως είπε, “η Κυβέρνηση δεν έχει φακελωμένους τους πολίτες για να ξέρει το ιστορικό και τις πεποιθήσεις τους”, προσθέτοντας ότι “φαίνεται ότι το ΑΚΕΛ και η επαγρύπνησή του έχει τους πάντες καταχωρημένους και χαρακτηρισμένους, όπως φάνηκε και από λίστες για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών που είχαν διαρρεύσει κατά λάθος στο παρελθόν”.
“Φαίνεται ακόμη ότι όποια αναδιάρθρωση επιχειρείται στη δημόσια υπηρεσία με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της φοβίζει το ΑΚΕΛ ότι θα χαλάσει την κομματοκρατία που έκτισε με κόπο τα τελευταία πέντε χρόνια”, είπε.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ για την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την πορεία της κυπριακής οικονομίας, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η απάντηση είναι απλή, δηλαδή “ναι, η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας πέτυχε τη συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα που υπάρχουν στην ΕΕ και ανάμεσα στους δανειστές μας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή του Μνημονίου, κυρίως στον τραπεζικό τομέα”.
“Ουδέποτε είπαμε ότι ζητούμε αλλαγή της συμφωνίας, αλλά πρακτικές λύσεις των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε στην πορεία υλοποίησης και εφαρμογής του Μνημονίου“, είπε.
Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχει άλλη οδός εξόδου από το Μνημόνιο παρά η γρήγορη και πιστή εφαρμογή του”.
Ανέφερε ότι “οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για έξοδο από το Μνημόνιο και τη ζώνη του ευρώ, με παραδοχή του ιδίου του Γενικού του Γραμματέα Άντρου Κυπριανού, δεν εγκρίνονται από την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και του λαού”, προσθέτοντας ότι “καμιά αξιόπιστη λύση για το πού θα βρούμε τα χρήματα που απαιτούνται για να μην χρεοκοπήσουμε δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα από το ΑΚΕΛ”.
“Αφού είχαν τις λύσεις, γιατί δεν τις εφάρμοσαν και άφησαν τη χώρα να φτάσει σε αυτήν την πρωτοφανή οικονομική τραγωδία; Διερωτόμαστε πότε δικαιώθηκε δηλαδή το ΑΚΕΛ, κατά τον κ. Κατσουρίδη. Όταν καλούσε την Τρόικα ύστερα από απραξία δύο χρόνων και 21 υποβαθμίσεις της οικονομίας μας; Ή όταν η Λαϊκή Τράπεζα με παραδοχή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας φορτωνόταν 9,5 δισεκατομμύρια ELA για να περάσουν οι εκλογές;”, διερωτήθηκε.