Του Χρύση Μιχαηλίδη
Ὁ Καποδίστριας, ως πολιτικός σπουδασμένος στη Δύση (Πάντοβα) ασκημένος στα Δυτικά ανακτοβούλια και συνεπώς Ευρωπαίος, έγινε δεκτός αρχικά από τις Μεγάλες Δυνάμεις ,μολονότι συγκρατημένα από μερικές όπως η Αγγλία . ……
Όταν έτσι διαπιστώθηκε ηΡωμαίικη – Ελληνορθόδοξη δηλαδή – γραμμή πλεύσεως του, επιστρατεύθηκαν όλα τα διατιθέμενα από την διπλωματία μέσα για¬την εξόντωσή του. Η Αγγλία κυρίως, οργάνωσε μυστική εκστρατεία εναντίον του, χρησιμοποιώντας τα εντός της Ελλάδος όργανά της. Τα αρχεία του Foreign Office και του Colonial Office (στο Kew Gardens του Λονδίνου) προσφέρουν [πληθώρα στοιχείων , που αποκαλύπτουντηνκίνηση των νημάτων της αντικαπποδιστριακῆς δημαγωγίας από τα Αγγλοκρατούμενα Επτάνησα.
Αυτή η ……Ρωμαίικη –Ελληνορθόδοξη δηλαδή– γραμμή πλεύσεως ……συνεχίζει να πολεμήται από τους διαδόχους και συνεχιστές της Αγγλικής πολιτικής όπως τον Δ Σταματόπουλο …Οι βαλκανικοί λαοί κατά την οθωμανική (ή και την αυστριακή) κατάκτηση είχαν περιπέσει σε ύπνωση για αιώνες.
Η Γαλλική Επανάσταση και ο Διαφωτισμός αποτελούν το κέντρισμα που χρειάζονταν για να αφυπνιστούν και να διεκδικήσουν εκείνο που οι Δυτικοί είχαν ήδη κατακτήσει: κράτη με αστικό Σύνταγμα, το οποίο θα διαφύλασσε προπάντων τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα (έννοια άγνωστη στην Οθωμανική Ανατολή….
Έχει πραγματικά καταντήσει ακατανόητη αυτή η συνεχής , για αιώνες τώρα, προσπάθεια, δυτικοσπουδασμένων σοφολογιατάτων, να μας πείσουν ότι ήταν εις βάρος μας, ως ΕΘΝΟΥΣ η μη υποταγή μας στον Πάπα ( σύνοδος της Φεράρας) αλλά η εθνική επιλογή μας, στην υποταγή μας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πως αλλιώς να ερμηνεύσω την τοποθέτηση … Οι βαλκανικοί λαοί κατά την οθωμανική …κατάκτηση είχαν περιπέσει σε ύπνωση για αιώνες.
Δηλαδή οι λαοί ( Γαλάτες, Ιταλοί, Ισπανοί και άλλοι) της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που κατακτήθηκαν από τα βάρβαρα Γερμανικά Φύλα ( Ούννοι, Φράγκοι, Λογγοβάρδοι, Σάξωνες, Νορμανδοί και άλλοι) και οδηγήθηκα στον μαύρο Μεσαίωνα (π.χ. GAME OF THRONES) της καθολικής Πολιτισμικής οπισθοδρόμησης (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, πνευματικά) είσαν τυχεροί, σε σχέση με τους λαούς της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο) που έχασαν μεν την Ελευθερία τους αλλά διέσωσαν τον Πολιτισμό τους, την Πίστη τους, τις περιουσίες τους, και είχαν κάθε ευκαιρία να μορφωθούν και να αναρριχηθούν στα ψηλά δώματα της εξουσίας, στο Φανάρι, η στον στρατό, και σε όλη την Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία, ως ισότιμο Μιλλέτι (Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υπήρχαν τέσσερα ισότιμα έθνη, οι Ρωμήοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι, και Αρμένιες).
Πρέπει να μετανιώσομε για την Ανατολική επιλογή του Πατριάρχη μας, διότι κατά τους ελληνόφωνους νεοδιαφωτιστές, έπρεπε ως λαός να περάσομε, την Φεουδαρχία, την βιομηχανική επανάσταση, να στραβωθούμε από το «φως» του φράγκικου Διαφωτισμού, για να καταλάβομε την αξία του σημερινού Δυτικού civilization και να ταυτιστούμε μαζίτου ( σύνδρομο της Στοκχόλμης) ως της παγκόσμιας αήττητης πολιτικής δύναμης.
Και το παραμύθι συνεχίζεται … Η Γαλλική Επανάσταση και ο Διαφωτισμός αποτελούν το κέντρισμα που χρειάζονταν για να αφυπνιστούν και να διεκδικήσουν εκείνο που οι Δυτικοί είχαν ήδη κατακτήσει… δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Αυτό που προσπαθεί να μας επιβάλλει ως θέσφατο, είναι ηακόλουθη θέση… η επανάσταση του 1821 έγινε από τους «διαφωτισμένους» Ρωμηούς και ότι αν δεν προηγούντο η Γαλλική ( Γαλατική κατά ‘ ακρίβεια) και Αγγλική επανάσταση, οι Ρωμηοί των Βαλκανίων θα παρέμεναν στη «ύπνωσή τους».
Δεν είμαι ιστορικός ( λατρεύω όμως την ιστορία) αλλά γνωρίζω ότι από το 1453 – 1821 έγιναν 45 επαναστατικά κινήματα και 16 σοβαρές εξεγέρσεις με πολλά θύματα, πως γίνεται αυτό; Αφού οι λαοί αυτοί ευρίσκοντο σε «ύπνωση», η Γαλλική επανάσταση δεν είχε γίνει, ο Κοραής δεν είχε γεννηθεί, πως γίνεται να κάνουν αποτυχημένες επαναστάσεις την μια πάνω στην άλλη και με χιλιάδες θύματα;Ποια ήταν η γενεσιουργός αιτία αυτής της επαναστατικής κινητοποίησης για 400 χρόνια;
Όλοι αυτοί η νεοδιαφωτιστές, δυτικολάτρεις, δεν μπορούν να αντιληφθούν τίποτα που δεν πηγάζει από την δύση, τον διαφωτισμό και αν δεν είναι εγκεκριμένο από τα δυτικά ιερατεία της γνώσης.
Ακόμα αναρωτιούνται γιατί εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ συνεχίζομε να λέμε την ΓΑΛΑΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ και όχι φραγκιά, όπως όλες οι «πεφωτισμένοι» λαοί της ΕΣΠΕΡΙΑΣ στις αδύναμες λατινογενείς γλώσσες τους;
( Πολιτισμός και civilization δεν είναι ακριβώς το ίδιο;) νομίζω;