Τα οικονομικά σκάνδαλα που έφτασαν την Κύπρο στο χείλος του γκρεμού και τις αποταμιεύσεις των Κυπρίων στο κούρεμα είναι πλέον γνωστά σε όλους και αυτό που αποζητούν πλέον οι πολίτες είναι “η τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όποιο πόστο κι αν κατέχουν”.
Δεκάδες καταγγελίες και δημοσιεύματα του τύπου όχι μόνο ονόμασαν κατά καιρούς τους υπαίτιους του σκανδάλου, αλλά έδειχναν και την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν οι δικαστικές αρχές.
Ωστόσο, πέρασε ένας και πλέον χρόνος και η έρευνα παραμένει ακόμα σε αρχικό στάδιο, παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση εξ’ αρχής επένδυσε στην διελεύκανση της υπόθεσης αυτής διορίζοντας έναν από τους καλύτερους νομικούς στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα.
Ένας διορισμός που έγινες δεκτός από το σύνολο του κυπριακού λαού με ενθουσιασμό, καθώς θα έβλεπε τους υπαίτιους του οικονομικού σκανδάλου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Δυστυχώς, ο χρόνος περνάει και ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει! Η έρευνα δεν έχει αποδώσει καρπούς και δικαίως φτάνει η στιγμή που ο λαός διερωτάται “είναι τυφλή η δικαιοσύνη ή μήπως εθελοτυφλεί;”.
Που οφείλεται η κωλυσιεργία αυτή; Μήπως θα πρέπει ο Γενικός Εισαγγελέας να απαντήσει με έργα στα ερωτήματα του κυπριακού λαού και να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη στον θεσμό της εμπιστοσύνης τιμωρώντας τους εμπλεκόμενους (πολιτικούς, τραπεζικούς, οικονομικούς παράγοντες).
Η κωλυσιεργία αυτή δεν βλάπτει μόνο το προσωπικό κύρος του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη (αφού ο γιος του Λεύκος Κληρίδης φέρεται να ανήκει στο δυναμικό της Τράπεζας Κύπρου, από τότε που στη ηγεσία της τράπεζας ήταν ο Ανδρέας Ηλιάδης) αλλά κλονίζει τους θεσμούς της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Μήπως έφτασε η ώρα ο Γενικός Εισαγγελέας να αναλάβει προσωπικά την έρευνα του οικονομικού σκανδάλου, προκειμένου να διαλύσει κάθε σύννεφο αμφιβολία του κυπριακού λαού περί “τυφλής δικαιοσύνης” και αν δεν μπορεί να βγάλει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο μήπως θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το αξίωμα;
Ε.Κ.