Τεράστια η ζημιά στους πολίτες από τη διαχείριση της πρώην Λαϊκής, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού
Στην περίπτωση του τραπεζικού σκανδάλου ισχύει -δυστυχώς- το ρητό «ενός κακού μύρια έπονται». Ένα από αυτά τα κακά είναι η διαδικασία διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, που οδήγησε στην απομείωση των περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων πολιτών. Ένεκα του τρόπου που εφαρμόστηκε ο δρακόντειος νόμος της εξυγίανσης και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής, χιλιάδες συμπολιτών μας κουρεύτηκαν το 2013 και σήμερα βλέπουν ξανά τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται. Περιουσιακά στοιχεία πέραν των €4 δις σήμερα αξίζουν κάτι περισσότερο από €200 εκ. Ακόμα ένα «επίτευγμα» της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.
Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης, απαιτούμε ξανά να χυθεί άπλετο φως, να υπάρξει διαφάνεια και λογοδοσία. Δυστυχώς, όποτε προσπαθούμε να αγγίξουμε τον πυρήνα των ζητημάτων του τραπεζικού σκανδάλου, αντιμετωπίζουμε ένα πέπλο αδιαφάνειας και άρνησης για πραγματική λογοδοσία. Υπενθυμίζουμε, τον χειρισμό που έτυχε η πρώην διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, η κ. Άντρη Αντωνιάδου, η οποία όταν προσφέρθηκε να ενημερώσει τη Βουλή, έτυχε ακόμη και εκβιασμού για να μην αποκαλύψει στοιχεία στο Κοινοβούλιο.
Το ΑΚΕΛ και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα ζήτησε πλήρη στοιχεία για όλα τα περιουσιακά στοιχεία που πωλήθηκαν και αποξενώθηκαν, για την αξία πώλησης, για τους συμμετέχοντες στη διαδικασία πώλησης, αγοραστές, πωλητές, δικηγόρους, ειδικούς συμβούλους, για να γνωρίζει ακριβώς η Βουλή, οι επηρεαζόμενοι και η κοινωνία, τι ακριβώς γίνεται με τη διαδικασία εξυγίανσης.
Στο πλαίσιο εξέτασης του θέματος στην Επιτροπή Θεσμών προτείναμε και αποφασίσαμε όπως, μόλις κατατεθεί η αίτηση για εκκαθάριση της πρώην Λαϊκής, κάτι που χθες στην Επιτροπή Οικονομικών πληροφορηθήκαμε από το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι έγινε, θα προχωρήσουμε στη σύνταξη πλήρους έκθεσης η οποία θα οδηγηθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής. Για να γνωρίζουν και οι πολίτες ακριβώς την αλήθεια γύρω από τις διαδικασίες της λεγόμενης εξυγίανσης της πρώην Λαϊκής, που είναι μέρος του ευρύτερου τραπεζικού σκανδάλου. Ενός σκανδάλου το οποίο με ομόφωνη Έκθεση της Βουλής τεκμηριώσαμε και που δυστυχώς παρέμεινε και αυτό ατιμώρητο.