Αντί ο ΠτΔ και η κυβέρνησή του να απολογηθούν, προσπαθούν να βγουν και από πάνω, τόνισε σε δήλωσή του, ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
Αντί ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή του να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζει ο Γενικός Ελεγκτής στις Εκθέσεις του, προσπαθούν να βγουν και από πάνω, αποδεικνύοντας έτσι ότι η πολιτική τους ηθική είναι ελλειμματική.
Έλα όμως που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!
Η κυβέρνηση χθες, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος γνώρισε τον Σαουδάραβα φίλο του, μετά που έλαβε την κυπριακή υπηκοότητα, τον Γενάρη του 2015. Οι κυβερνώντες μπορούν να βρουν στο διαδίκτυο το στιγμιότυπο που ο Σαουδάραβας ευρισκόμενος στην Κύπρο ευχαριστεί «τους υπέροχους ανθρώπους», τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία. Ήταν τον Ιούνιο του 2014. Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ζητήσει όπως κατέβει η συγκεκριμένη ανάρτηση, γιατί τους εκθέτει.
Ισχυρίστηκε η κυβέρνηση ότι η απόφαση για τερματικό πολυτελών αεροσκαφών είναι συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο. Για το δεύτερο στάδιο, πρέπει η εταιρεία του Σαουδάραβα να λάβει την έγκριση της κυβέρνησης για το λεγόμενο «entry point».
Το δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Καρούσος προ ολίγων ημερών. Δεν φταίει το ΑΚΕΛ αν «η Δεξιά δεν ξέρει τι ποιεί η… Δεξιά».
Ισχυρίστηκε η κυβέρνηση ότι ο Σαουδάραβας δεν έχει λάβει άδεια οπλοφορίας. Κι όμως έχει λάβει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως έγινε και στην περίπτωση Άβνι. Ας το ψάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είμαστε βέβαιοι ότι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου μπορεί να τον ενημερώσει.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε σχόλιο από την κυβέρνηση για τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή ότι η κυβέρνηση παράτυπα παραχώρησε υπηκοότητα στον Σαουδάραβα και στα μέλη της οικογένειάς του.
Και ότι για τη ναύλωση του αεροσκάφους δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις δημόσιες συμβάσεις.
Αναμένουμε ακόμα να μας πει η κυβέρνηση αν ο Κώδικας Δεοντολογίας που έβαλε ο Πρόεδρος τους υπουργούς του να υπογράψουν -και ο οποίος προνοεί ότι δεν μπορούν να δέχονται δώρα άνω των 150 ευρώ- αν ισχύει και για τον Πρόεδρο.
Σε άλλες χώρες του κόσμου, δημόσια πρόσωπα που εμπλέκονται σε δωροληψία ακόμα και μικρότερης αξίας οδηγούνται στην παραίτηση. Στην Κύπρο όμως, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει καν την ευθιξία να απολογηθεί, αλλά νομίζει, με μια προκλητική αλαζονεία, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ρωτά και να επικρίνει.
Με την περιβόητη Χάρτα Δεοντολογίας ο Πρόεδρος έθεσε τον πήχη της πολιτικής ηθικής. Ο πρώτος που περνά από κάτω όμως είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του.