Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, διατύπωσε τη θέση ότι οι πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν “να δράσουμε υπεύθυνα και συλλογικά και με ειλικρίνεια έναντι του λαού”.
Η Βουλευτής του ΔΗΚΟ συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει πρώτιστο καθήκον να αντλήσει ξένα κεφάλαια προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο το συντομότερο και να οδεύσουμε προς την έξοδο από την κρίση.
“Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να δημιουργηθεί στο λαό η συνείδηση ότι παρήλθαν οι καιροί της ατιμωρησίας”, είπε η κ. Κυριακίδου προσθέτοντας πως σε διαφορετική περίπτωση το περί δικαίου αίσθημα του λαού θα παραμείνει αδικαίωτο και οι πολιτικές ηγεσίες εκτεθειμένες.
Εστιάζοντας στα θέματα παιδείας, η κ. Κυριακίδου αφού διατύπωσε τη θέση ότι αναντίλεκτα ο τομέας της εκπαίδευσης μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες που καταβάλλονται για έξοδο από την κρίση, είπε πως ο χρόνιος πλέον στόχος για Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμιση δεν έχει επιτευχθεί ακόμα.
Η κ. Κυριακίδου εισηγήθηκε ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, αναβάθμιση του επαγγελματικού προσανατολισμού και την εισαγωγή εθνικών επιπέδων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Παραθέτοντας τις θέσεις της για τον τομέα της υγείας, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ είπε πως στον τομέα αυτό φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων καθώς για 13 ολόκληρα χρόνια συζητούμε για το ΓΕΣΥ.
Πρόσθεσε πως ο τομέας της δημόσιας υγείας έχει επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής κρίσης καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια για περίθαλψη, ενώ την ίδια ώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.
Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών, την ίση μεταχείριση των πολιτών και την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε υψηλό επίπεδο ιατρικής φροντίδας, είπε η κ. Κυριακίδου, ενώ την ίδια ώρα θα επιτευχθεί περιορισμός των συνεχών αυξήσεων στις δαπάνες για την υγεία, αλλά και εξοικονομήσεις για τους ίδιους τους πολίτες.