Την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κυρίας Ελένης Ζαρούλια και των κκ. Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Ευστ. Μπούκουρα, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Ι. Δημαράς, ενώ καταγράφηκαν τέσσερα άκυρα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου. Αναλυτικότερα: υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη ψήφισαν επί συνόλου 236 ψηφισάντων 234 «ναι», ένα «όχι» και ένα άκυρο. Για την κυρία Ζαρούλια ψήφισαν 235 «ναι» κανένας «όχι» και ένα άκυρο. Για τον κ. Μπούκουρα ψήφισαν επίσης 235 βουλευτές «ναι» και ένας άκυρο, όπως και για τον κ. Παναγιώταρο.
Ως προς την κυρία Ζαρούλια, σύζυγο του προφυλακισθέντος αρχηγού της Χ.Α. κ. Ν. Μιχαλολιάκου, το εισαγγελικό αίτημα αφορά την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε στην τσάντα της όταν τον επισκέφθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, κάτι ωστόσο που η ίδια υπαινίσσεται ότι ήταν «στημένο» από την αστυνομία, ενώ ως προς τους κκ. Κασιδιάρη και Παναγιώταρο η άρση της ασυλίας τους αφορά την υπόθεση των γνωστών επεισοδίων στον Μελιγαλά και το αδίκημα της παράνομης βίας κατά του δημάρχου Οιχαλίας-Μελιγαλά Μεσσηνίας. Τέλος, ως προς τον κ. Μπούκουρα, αφορά το αδίκημα της εξύβρισης και απειλής κατά του δημάρχου Κορινθίας.
Η κυρία Ζαρούλια έλαβε τον λόγο για να δηλώσει ότι επιθυμεί την άρση της ασυλίας της «για να μάθω κι εγώ ποιος ο λόγος να μεταφέρω μια σφαίρα στο στόμα του λύκου», όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι «τα δικαστήριά σας δεν με αφορούν» και ότι η ίδια προσβλέπει στην «Θεία δίκη». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα ότι «αυθαίρετα έχει καταργήσει» τους εκλεγμένους βουλευτές της Χ.Α. που βρίσκονται στην φυλακή. «Αρνείστε να διαβάσετε ακόμα και τα ονόματά τους», είπε, κάτι που επανέλαβε και ο κ. Κασιδιάρης, ενώ το Προεδρείο της Βουλής διέψευσε τους ισχυρισμούς τους δηλώνοντας διά του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ότι τα ονόματα των κκ. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Ι. Λαγού, διαβάζονται κανονικά στις ονομαστικές ψηφοφορίες, κάτι που έγινε και το βράδυ της Τρίτης στην ψηφοφορία για την ψηφιακή τηλεόραση.
Η κυρία Ζαρούλια είπε ακόμα ότι «εσείς οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας, όταν δεν έχετε τους νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα σας, τους καταστρατηγείτε» και κατήγγειλε την εισαγγελική απαγόρευση προς τον σύζυγό της να προσέρχεται στην Βουλή. «Είστε οι χειρότεροι τύραννοι που έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε, καταλήγοντας: «Χρησιμοποιείτε μαφιόζικες πρακτικές στα ανθελληνικά σχέδιά σας».
Τον λόγο έλαβε και ο κ. Κασιδιάρης ο οποίος κατηγόρησε ως «επίορκο» τον δικαστικό που τον κατηγόρησε για άσκηση βίας στον Μελιγαλά. «Οι μάρτυρες και οι τηλεοπτικοί φακοί αποδεικνύουν ότι ουδέποτε άσκησα βία», είπε, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατηγορείται επειδή στην ομιλία του στην συγκεκριμένη επεισοδιακή εκδήλωση «άσκησε κριτική στον Βενιζέλο». «Εάν πράγματι πάω σε δικαστήριο επειδή άσκησα κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα πρέπει να πάνε και το 97,3% των Ελλήνων που έχουν την ίδια άποψη για αυτόν», ανέφερε και δήλωσε ότι οι βουλευτές της Χ.Α. αποχωρούν από την ψηφοφορία «σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί αφαιρέσατε από τη λίστα τα ονόματα των τριών εκλεγμένων βουλευτών της», όπως είπε. Τέλος, ο κ. Μπούκουρα δήλωσε και εκείνος ότι επιθυμεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του. «Άλλωστε πρόκειται για υπόθεση που εγώ έχω υποβάλλει πρώτα εγώ μήνυση στον δήμαρχο, ενώ του έχω αποστείλει και εξώδικες διαμαρτυρίες για τις πρακτικές του απέναντί μου», είπε κατηγορώντας τον ότι «αμφισβητεί την Δικαιοσύνη και τραμπουκίζει πολίτες». Μάλιστα ζήτησε «να γίνει έρευνα στα οικονομικά του δήμου και του ίδιου καθώς και των συγγενικών του προσώπων, εάν υπάρχουν οικονομικά αδικήματα και αιφνίδιος πλουτισμός».
Στην ψηφοφορία τέθηκαν και άλλα δυο αιτήματα άρσης ασυλιών: για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Μαρία Διακάκη (για ακάλυπτες επιταγές) και για τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Β. Καπερνάρο (για ηθική αυτουργία σε απιστία με περιουσιακή ζημία). Τελικώς η άρση της ασυλίας της κυρίας Διακάκη δεν αίρεται (συγκέντρωσε 80 «ναι» και 144 «όχι», 11 «παρών» και ένα άκυρο), ενώ του κ. Καπερνάρου, ο οποίος ζήτησε την άρση της ασυλίας του, υπέρ τάχθηκαν 232 βουλευτές, κατά ψήφισαν 2 βουλευτές ενώ υπήρξαν ένα «παρών» και ένα άκυρο.