Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί εκφράζει το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Νίκος Κωνσταντίνου, ο οποίος με γραπτή του δήλωση αναφέρεται σε «αναχρονιστικές και επικίνδυνες πρακτικές» στην ΚΤΚ και σε κινδύνους από τις «σχεδόν απεριόριστες εξουσίες» του εκάστοτε Διοικητή.
Με αφορμή της παραίτηση τριών μελών του ΔΣ της ΚΤΚ, ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει ότι από τις πρώτες ημέρες του διορισμού του στην Κεντρική, τον Δεκέμβριο του 2008, είχε αντιληφθεί τις «αναχρονιστικές και επικίνδυνες πρακτικές της λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας». Προσθέτει ότι «χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο εκάστοτε Διοικητής έχει σχεδόν απεριόριστες εξουσίες με εμφανή τον κίνδυνο ένα άτομο να μπορεί με λανθασμένη κρίση και πιθανές λανθασμένες αποφάσεις να υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας».
Συμπληρώνει ότι στόχος του ήταν ο εκσυγχρονισμός του θεσμού της ΚΤΚ, ενώ αναφέρει στη συνέχεια ότι «κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του θεσμού θεωρείτο ως ‘αμφισβήτηση’ των εξουσιών του Διοικητή και της ‘επιτυχημένης πρακτικής δεκαετιών’ που ακολουθείτο στην Κεντρική Τράπεζα».
Παραθέτει εξάλλου απόσπασμα επιστολής, που είχε στείλει στις 29 Νοεμβρίου 2012, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη – την οποία προσθέτει κατέχουν όλα τα μέλη της Επιτροπής – όπου γράφει ότι «ο θεσμός που πρέπει να εξυγιανθεί πρωτίστως και πάνω από όλα είναι η Κεντρική Τράπεζα που εκ του αποτελέσματος έχει αποτύχει και έχει φορτώσει τη χώρα μας με δισεκατομμύρια υποχρεώσεις, αρκετές για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».
Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η πολύ σοβαρή και υπεύθυνη έρευνα σε οικονομικά εγκλήματα που γίνεται με εντολή του ΔΣ της ΚΤΚ από διεθνή εξειδικευμένο οίκο.
«Δεν έχω πρόθεση να παραιτηθώ και να αυτοακυρώσω σκληρές, επίπονες, ψυχοφθόρες και τεκμηριωμένες προσπάθειες για πλήρη εκσυγχρονισμό του θεσμού της ΚΤΚ» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κωνσταντίνου.