Τα video games ως τώρα είχαν μια κοινή γραμμή. Αρχή, μέση και τέλος σε μια ιστορία στην οποία καλείται να πρωταγωνιστήσει αυτός που κρατάει το χειριστήριο. Σε λίγους μήνες όμως, ετοιμάζεται να βγει το πρώτο παιχνίδι… χωρίς τέλος.
Ο χρήστης θα μπορεί να παίζει για μια ολόκληρη ζωή, ανακαλύπτοντας συνεχώς καινούριους και ανεξερεύνητους τόπους, σε ένα σύμπαν που δεν έχει όρια. Αυτό αποτελεί μια τεράστια πρωτοπορία για τον κόσμο των video games, αλλά και για τον τομέα του προγραμματισμού. Μέχρι σήμερα, οποιοδήποτε παιχνίδι είχε κυκλοφορήσει, παρουσίαζε ένα «πεπερασμένο» κόσμο. Στο «No Man’s Sky» όμως, ο κόσμος είναι απέραντος!
Τι ακριβώς όμως παρουσιάζει το πολλά υποσχόμενο βιντεοπαιχνίδι, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες; Το «No Man’s Sky» θα προσφέρει στους χρήστες του την απόλυτη διαστημική εξερεύνηση. Αυτοί θα πρέπει με το διαστημόπλοιο τους να συλλέξουν πληροφορίες, τις οποίες θα στέλνουν σε μια βάση δεδομένων του παιχνιδιού, να ανακαλύψουν κάποιους από τους 18.446.744.073.709.551.616 (!) πλανήτες, να επιβιώσουν και να καταφέρουν να φτάσουν όσο βαθύτερα μπορούν μέσα σε αυτό το τεράστιο γαλαξία.
Παρά την τεράστια διάσταση του παιχνιδιού, την ώρα που ο χρήστης παίζει δεν θα υπάρχει καμία οθόνη φόρτωσης (loading screen). Αυτή είναι και η μεγάλη καινοτομία στον προγραμματισμό του νέου video game, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο. Εκτιμάται ότι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ώστε να εξερευνηθεί κάθε γωνία του σύμπαντος στο «No Man’s Sky» είναι 5 δισεκατομμύρια χρόνια! Θα έλεγε κανείς πως ένας απλός υπολογιστής δεν μπορεί να αντέξει τόσα δεδομένα. Κι όμως, μπορεί να το αντέξει, χάρις στον κατάλληλο προγραμματισμό της Hello Games.
Αμέτρητοι πλανήτες, ο καθένας διαφορετικός από τον διπλανό του, με άλλη χλωρίδα και πανίδα, χωρούν μέσα σε ένα απλό παιχνίδι, το οποίο όπως φαίνεται πρόκειται να αφήσει ιστορία. Οχι λόγω των προσεγμένων του γραφικών ή του ωραίου σεναρίου του, αλλά λόγω της απέραντης φύσης του.
Μόνο ένας κόσμος θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτόν του «No Man’s Sky» κι αυτός είναι ο… αληθινός. Μένει να δούμε πώς θα είναι στην πράξη.