«Την παταγώδη αποτυχία των ελλήνων πολιτικών να πείσουν το λαό για τη σημαντικότητα και ανάγκη των μέτρων, χρήσιμων στην ανοικοδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού τοπίου της χώρας» αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
«Κανένα κόμμα δεν έχει παρουσιάσει στους Έλληνες την εικόνα μιας βελτιωμένης κοινωνίας» υπογραμμίζουν οι FT για να συνεχίσουν λέγοντας πως οι εκ βάθρων αλλαγές δεν είναι απαραίτητο να σημαίνουν ή να ισούνται με πολιτικό μηδενισμό».
Η εφημερίδα αφού περιέγραψε όσα συνέβησαν την περασμένη βδομάδα στη χώρα , με την ψηφοφορία στη βουλή, την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα εργασιακά και τις μαζικές διαδηλώσεις υποστηρίζει πως «αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα, οι Έλληνες δεν θα ζουν σε μία προηγμένη ευρωπαϊκή κοινωνία, αλλά σε έναν τόπο-εξορία των Βαλκανίων».
«Η διολίσθηση προς τη φτώχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού κάνει τον κοινωνικό ιστό να βρίσκεται κοντά στο σημείο να σπάσει» αναφέρει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας πως « η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποφύγει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως επειδή άνευ δανείων από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Αθήνα θα έπρεπε να προβεί σε πολύ πιο επώδυνες
περικοπές».
Τέλος, αναφέρεται ξεκάθαρα πως «υπάρχει ακόμα περιθώριο περισωθεί η κατάσταση και αυτό θα γίνει μόνον εάν η Αθήνα περάσει τον προϋπολογισμό την Κυριακή και τα ευρωπαϊκά κεφάλαια εγκρίνουν περικοπή των επιτοκίων όπως και μία νέα σειρά πακέτων διάσωσης».
Οι παραπάνω κινήσεις θα επέτρεπαν ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα έβαζαν τέλος στις φήμες περί (καινούργιας) πιστωτικής κρίσης.
Αν, τελικά, οι πολιτικοί της Ελλάδας καταφέρουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ο κόσμος της
χώρας θα πεισθεί πως μπορεί να έχει ένα μέλλον με δικούς του όρους. Έτσι, οι πολιτικοί θα πάψουν προσποιούνται ότι υπερασπίζονται τους πολίτες που βάλλονται από τους ανάλγητους ξένους.