Σε τροχιά ρήξης κινούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με φόντο την υπόθεση Γεωργούλη, καθώς χυδαίες αναρτήσεις και σχόλια στο διαδίκτυο υποψηφίων βουλευτών και στελεχών της Κουμουνδούρου τροφοδοτούν εξακολουθητικά το κλίμα έντασης που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μεταξύ των δύο πολιτικών φορέων και των κομματικών ακροατηρίων τους.
Την αρχή έκανε διαδικτυακή ανάρτηση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην ανατολική Αττική, Ζωής Βαρέλη – Στεφανίδη, η οποία υιοθέτησε το σκαιό περιεχόμενο του πρωτοσέλιδου του «Μακελειού», για να ακολουθήσει χθες έτερη ανάρτηση από την υποψήφια του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, η οποία έκανε λόγο για «στημένο γεγονός» γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.
Μπροστά στην ανάρτηση της κ. Γαϊταρτζή, «χθες (σ.σ. προχθές), υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό τύπο! Σήμερα (σ.σ. χθες), άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει «στημένο γεγονός». Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο» υποστήριξε η Πειραιώς, ενώ τη σκυτάλη της καταγγελίας έλαβε στη συνέχεια και η Χαριλάου Τρικούπη.
«Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση “αρχίστε να σβήνετε”, κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;» διερωτήθηκε το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια και άλλη μια χυδαία ανάρτηση. «Αλήθεια, τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;», όπως τόνισε.
Η ανάρτηση Μίγα
Μπροστά στα ψηφιακά και προβληματικά «αποτυπώματα» των στελεχών της για την επίμαχη υπόθεση, η Κουμουνδούρου υπενθύμιζε χθες με νόημα την τοποθέτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα από το Λαύριο ότι δηλαδή «δεν υπάρχουν ναι μεν, αλλά» για την έμφυλη βία, ενώ ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της πως «δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες». Σε μια κίνηση, μάλιστα, «παραδειγματισμού», η αξιωματική αντιπολίτευση διέγραψε χθες τον κ. Μίγα από τις τάξεις της, «μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του», κατά την ανακοίνωσή της.
Εν τω μεταξύ, τοποθετούμενος αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος εξήγησε πως «μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν στελέχη και υποψήφιοι που εκφράζουν ένα κόμμα και τοποθετούνται δημόσια με τέτοιες απαράδεκτες και αδιανόητες δηλώσεις. Με χυδαίες αναρτήσεις, ενώ παρατήρησε ότι «αναπτύσσεται ένας τοξικός λόγος και από στελέχη κομμάτων». «Δεν μπορεί να είμαστε και με το θύμα και με τον οχετό. Πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους από ποια πλευρά θα δούμε τα γεγονότα», κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.
Την ίδια ώρα, από το τηλέφωνο φαίνεται πως πληροφορήθηκε την αποπομπή του από τους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μίγας, δικαιολογώντας το σκαιό σχόλιο του για την υπόθεση Γεωργούλη ως κάτι που είπε «πάνω στη ρύμη του λόγου». «Κάτι μου είπαν για την ανάρτηση, αλλά δεν μου διευκρίνισαν ότι με διέγραψαν», όπως σημείωσε.
Πολιτικές προεκτάσεις επιχειρεί, ωστόσο, τείνει να δώσει στην υπόθεση και ο ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, δηλώνοντας δια των συνηγόρων του έκπληκτος τόσο για την καταγγελία, όσο και για τον ακριβή χρόνο ανάδειξής της, δηλαδή «ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα», όπως είπε. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα», παρατηρούσε ακόμη η ανακοίνωση των συνηγόρων του κ. Γεωργούλη, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά των Βέλγων εισαγγελέων.
Από μεριάς της, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ ισχυρίστηκε ότι υπήρχε μία φήμη για τον ευρωβουλευτή. «Με τον κ. Γεωργούλη δε συμπέσαμε στις ίδιες επιτροπές. Μπορώ να σας πω ότι υπήρχε μια φήμη για μία καταγγελία, όχι την πολύ σοβαρή της κοπέλας που γνωρίζουμε, για βιασμό και κακοποίηση», επισήμανε η κ. Βόζεμπεργκ, γνωστοποιώντας επιπλέον πως οι καταγγελίες των συνεργατών των ευρωβουλευτών γίνονται σε ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και μέχρι να οδηγηθούν σε Επιτροπή, παραμένουν μυστικές.
Ψύχραιμη και σε ρόλο θεατή, «Εξαρχής είπαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εργαλειοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα γίνουμε ίδιοι, ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα, που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του» επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για να εντοπίσει «δύο μέτρα και σταθμά για απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια». «Ορθά απέβαλλαν τον ευρωβουλευτή που είναι υπό έρευνα. Υπάρχει και άλλο στέλεχος, ο Νίκος Παππάς, που έχει καταδικαστεί με 13-0 και είναι ακόμη στην πρώτη γραμμή» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
Απαντώντας, πάντως, για το περιεχόμενο των ερευνών που διεξήγαγε το 2022 ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ γύρω από το πρόσωπο του Ευρωβουλευτή του, Αλέξη Γεωργούλη, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος περιέγραψε πως «πριν από περίπου ένα χρόνο κυκλοφόρησε μια φήμη στους κύκλους των Βρυξελλών ότι υπάρχει μια καταγγελία που αφορά ανάρμοστη συμπεριφορά του κυρίου Γεωργούλη». Εμείς διερευνήσαμε αυτήν την καταγγελία. Η απάντηση ήταν αρνητική. Επομένως θεωρήσαμε σε εκείνη τη φάση με βάση τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας και με βάση όλες τις θεσμικές παρεμβάσεις ότι είναι λήξαν», κατέληξε.
Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως «όλη αυτή η λογική, την οποία θέτουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει ως μοναδικό στόχο την πολιτικοποίηση του θέματος και την ανάδειξή του στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας». «33 ημέρες πριν τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ δεν είμαστε στα μαχαίρια, τουλάχιστον από τη δική μας μεριά δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ πιέζεται στρατηγικά, πολιτικά και προγραμματικά. Επιχειρεί μια μετωπική σύγκρουση θεωρώντας ότι αυτό συσπειρώνει έναν κόσμο. Ωστόσο όλα αυτά κινούνται στο περιθώριο της πολιτικής, είναι ιστορίες παραπολιτικής», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.