Ο Arthur C. Clarke, ο βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και συγγραφέας του “2001: Οδύσσεια του Διαστήματος”, φαίνεται ότι “έβλεπε” πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.
Στις 5 Φεβρουαρίου η AT & T δημοσίευσε μια συνέντευξη του Clarke κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που είχε οργανώσει η εταιρία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Ο Clarke είχε προβλέψει με ακρίβεια πως είναι σήμερα η καθημερινότητά μας. Περιέγραψε το Internet, τους υπολογιστές, τα e-mails αλλά ακόμα και τα tablets και τα smartphones.
Γεννήθηκε στο Μάινχεντ του Σόμερσετ, στην Αγγλία, στις 16 Δεκεμβρίου του 1917 και πέθανε σε ηλικία 90 ετών στις 19 Μαρτίου του 2008 στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Σπούδασε φυσική και μαθηματικά στο Κινγκς Κόλετζ, στο Λονδίνο.
Υπηρέτησε ως υποσμηναγός στη RAF την περίοδο 1941-1946 και ήταν ειδικός στα ραντάρ και στις επικοινωνίες. Το 1945 ήταν ο πρώτος που πρότεινε τη χρήση δορυφόρων σε γεωστατική τροχιά για την αναμετάδοση ραδιοκυμάτων.
Eίναι ένας από τους σημαντικότερους διαστημικούς επιστήμονες και ένας από τους καλύτερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.
Σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του έχει πει επίσης:
Ποιο είναι το μήνυμα σας για τους νέους ανθρώπους στον κόσμο σήμερα;
Να θυμάστε τους Τρεις Νόμους του Clarke:
1) Όταν ένας διακεκριμένος μα ηλικιωμένος επιστήμονας λέει ότι κάτι είναι εφικτό, έχει σχεδόν πάντα δίκιο. Όταν λέει ότι κάτι είναι ανέφικτο, πιθανόν να έχει άδικο
2) Ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψεις τα όρια του εφικτού είναι να τολμήσεις ένα βήμα προς το ανέφικτο.
3) Κάθε υπερεξελιγμένη τεχνολογία είναι αδιαχώριστη από την μαγεία.