Ανακοίνωση της Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου σε ιδιωτικό κανάλι χθες βράδυ, αναφέρει ότι η προώθηση του μίσους από τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από την ηγεσία της Εκκλησίας της Κύπρου και συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, προκαλεί θυμό και θλίψη σε όλους, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Η οργάνωση καταγγέλλει το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, “και θα προβούμε σε όλα τα σχετικά διαβήματα”.
Ταυτόχρονα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα ζητηθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του καναλιού MEGAONE “που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο”.
“Ο Αρχιεπίσκοπος, με τη ρητορική μίσους που τόσο εύκολα χρησιμοποιεί, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκτίθεται και παράλληλα να πληγώνει και να προκαλεί απόγνωση σε μέλη του ίδιου του ποιμνίου του που ανήκουν και στην ΛΟΑΤΙ κοινότητα, δημιουργώντας τους ερωτηματικά για την ίδια τους την ύπαρξη. Ας μην αποκαρδιώνονται, όμως, και ας μην χάνουν την ψυχραιμία τους”.
Άσχετα με το τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρεται, το να είναι κάποιος θρησκευόμενος και ταυτόχρονα γκέι, αμφί, τρανς ή ίντερσεξ δεν είναι αντικρουόμενο. Η ηθική και η πίστη δεν έχουν καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς ένα άτομο μπορεί να είναι ΛΟΑΤΙ και ταυτόχρονα να ακολουθεί το δρόμο του Θεού και τα διδάγματά του, προστίθεται.
Τα ΛΟΑΤΙ άτομα δεν είναι εκ προοιμίου “χειρότερα άτομα”, και συνεπώς δεν χρειάζεται να ξεπεράσουν “τον κακό εαυτό τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης που, σχολιάζοντας αναφορές του Αρχιεπισκόπου στη συγκεκριμένη εκπομπή, προσθέτει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι “φρούτο”, ούτε ανωμαλία. “Και αν αποτελεί «δυσκολία», όπως λέει ο Αρχιεπίσκοπος, είναι γιατί άνθρωποι σαν κι αυτόν προσπαθούν να επιβάλουν σε άλλους τις δικές τους, μισαλλόδοξες, απόψεις”. Η Χριστιανοσύνη διδάσκει αγάπη για όλους, αναφέρεται και καταλήγει ότι είναι καιρός η Εκκλησία της Κύπρου να ξεκινήσει να αγαπά τον πλησίον της, όποιος και αν είναι αυτός.