Κατά την 6η κατά σειρά διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ, επιτεύχθηκε τελικά συναίνεση.
Η Διάσκεψη των Προέδρων, με πλειοψηφία 4/5 έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.
Το νέο ΕΣΡ ψηφίστηκε με 20 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και 4 «παρών» από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατέθεσε, εξαρχής, συμβιβαστική πρόταση με τον Αθανάσιο Κουτρομάνο, τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, για Πρόεδρο και τον δημοσιογράφο Ροδόλφο Μορώνη για Αντιπρόεδρο.
Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ, καθιστώντας σαφές ότι δεν ισχύει ο περιορισμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Επίσης, έγινε δεκτή η ένσταση για συμμετοχή στο ΕΣΡ του δημοσιογράφου κ. Μουλόπουλου, ο οποίος έχει διατελέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στα τρία αυτά σημεία, η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε στη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.
Στην τελική πρόταση του κ. Βούτση, εκτός των κ.κ. Κουτρομάνου και Μορώνη, ως μέλη συμπεριλαμβάνονται οι Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Γιώργος Πλειός, Νίκος Κιάος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Γιώργος Σαρειδάκης.
Ο κ. Βούτσης δέχτηκε να αποσυρθεί το όνομα του δημοσιογράφου Βασίλη Κουφόπουλου και να αντικατασταθεί από τον καθηγητή ΜΜΕ Γιώργο Πλειό.
Το νέο ΕΣΡ θα αναλάβει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τη ρύθμιση του μεταβατικού σταδίου μέχρι την οριστική αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.