Όλο και περισσότεροι άνδρες ζητούν μεγέθυνση πέους

Σύμφωνα με στοιχεία Ελλήνων ανδρολόγων, αλματώδη αύξηση των ανδρών που επιθυμούν μεγέθυνση και πάχυνση πέους έχουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η αύξηση το 2013 ξεπέρασε το 70%, σε σχέση με την τελευταία δεκαετία, καθώς στην χώρα μας η πρώτη μεγέθυνση πέους πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 15χρόνια.

«Η ελεύθερη και άμεση ενημέρωση, κυρίως μέσω Ιντερνέτ, είναι ο βασικός λόγος που ώθησε τους Έλληνες να σπάσουν το ταμπού και να απευθυνθούν στους ειδικούς επιστήμονες, όσον αφορά το μέγεθος των προσόντων τους» αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος κ Θάνος Παλλαντζάς και προσθέτει.

«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται πάνω από 70 χειρουργικές επεμβάσεις το χρόνο για μεγέθυνση και πάχυνση πέους. Σε σχέση με τις επεμβάσεις πριν από δέκα χρόνια η αύξηση είναι αλματώδης».

ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΕΟΥΣ

Το πόσο μεγάλο πρέπει να είναι ένα πέος φαίνεται να απασχολεί ένα μεγάλο κομμάτι και της ανδρικής ελληνικής κοινωνίας .Παρά το γεγονός ότι η ιατρική επιστήμη θεωρεί και σωστά ότι το μέγεθος δεν έχει καμιά σχέση με την λειτουργικότητα. Η πιο κλασική δε συμβουλή, των ανδρολόγων, είναι πως όλα τα μεγέθη είναι καλά φτάνει να κάνουν την δουλειά τους.

Συνήθως στον ευρωπαϊκό πληθυσμό τα ανδρικά «προσόντα» κυμαίνονται από 13 -15 εκ, ενώ στους μαύρους πληθυσμούς είναι λίγο μεγαλύτερα.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως πίσω από το άγχος των ανδρών για το μέγεθος μπορεί να κρύβεται μια δυστυχισμένη ερωτική ζωή ανεξάρτητη από το μήκος τους πέους.

Υπάρχει όμως κι ένα τμήμα του ανδρικού πληθυσμού που βιώνει με έντονο άγχος το μέγεθος του και αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε απόχη από το σεξ και σε ακραίες περιπτώσεις αυτοτραυματισμούς στην προσπάθεια να το μεγεθύνει με «πρωτόγονες» μεθόδους.

Στην πλειοψηφία τους οι άνδρες που επιθυμούν μεγέθυνση πέους είναι ελεύθεροι, πάνε μόνοι τους στο γιατρό και η ηλικία τους κυμαίνεται από 18 μέχρι 70 χρόνων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗΣ

Η τεχνική που εφαρμόζεται σήμερα για την μεγέθυνση είναι απλή και αποτελεσματική μονό όταν γίνεται από εξειδικευμένο χειρουργό ανδρολόγο με έμπειρη ομάδα. Για το λόγο αυτό ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί για το βιογραφικό και την εμπειρία του χειρουργού.

«Η αισθητική και λειτουργική φαλλοπλαστική είναι ουσιαστικά μια αλλαγή της σχέσης του ανατομικού έσω φαλλού με το έξω τμήμα του, το οποίο είναι και ορατό» τονίζει ο κ Θάνος Παλλαντζάς και διευκρινίζει .

« Αυτό επιτυγχάνεται αλλάζοντας τη θέση του έσω τμήματος (το οποίο συνδέεται με το ηβικό οστό), δηλαδή την αλλαγή της αναλογίας του μέσα και του έξω πεϊκού σώματος (εξελκυσμός). Κατά την διάρκεια της επέμβασης επιμήκυνσης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και πάχυνση αυξάνοντας την περίμετρο του φαλλού με συγκεκριμένο υλικό. Για τον σκοπό αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς ειδικά επεξεργασμένο δέρμα, λίπος (το οποίο λαμβάνεται κατά την διάρκεια του χειρουργείου από τον ίδιο τον άνδρα με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης από συγκεκριμένα σημεία του σώματός του), βιοσυνθετικό υλικό που εμποτίζεται με τον ορρό του ίδιου του άνδρα και αποκτά ιδιότητες αυτομοσχέυματος, καθώς και μοσχεύματα φλεβών».

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε Εξειδικευμένα Κέντρα, διαρκεί περίπου μια ώρα, γίνεται με γενική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία αλλά ούτε και ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση. Ένα μήνα μετά ο άνδρας μπορεί να έχει σεξουαλική επαφή.

Η μεγέθυνση εξαρτάται από την ανατομία του πέους του άνδρα.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός και φόβος των ανδρών που ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σ’ αυτήν την επέμβαση, είναι μήπως μετά, αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος προβλήματος στύσης, όταν η επέμβαση γίνεται σωστά από εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα, αφού με την τεχνική που εφαρμόζεται μένει ανέπαφος ο στυτικός μηχανισμός» καταλήγει ο κ Παλλαντζάς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο χειρουργός ανδρολόγος θα πρέπει να αξιολογήσει αρχικά αν είναι αναγκαία η μεγέθυνση του πέους, αλλά και την ψυχολογική ανάγκη του άνδρα για την αύξηση του μεγέθους. Επίσης στις πρώτες συναντήσεις να μην παίρνει θέση είτε υπέρ είτε κατά της αναγκαιότητας της επέμβασης, πριν έχει συνολική εικόνα της προσωπικότητας του ενδιαφερόμενου. Σε πολλές περιπτώσεις χειρουργοί ανδρολόγοι ζητούν την γνωμάτευση ψυχιάτρων όταν δεν μπορούν να έχουν σαφή ψυχολογική εικόνα του ενδιαφερόμενου.