Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Γενικός Εισαγγελέας, Υπουργός Οικονομικών, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών, Διευθυντής Κτηματολογίου και άλλοι, ήταν πλήρως ενήμεροι πολλούς μήνες προηγουμένως για το ένταλμα κατάσχεσης στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Και παραθέτει το ιστορικό έκδοσης του εντάλματος κατάσχεσης και πώλησης κινητής περιουσίας του κράτους.
Το εν λόγω ένταλμα εκδόθηκε 21.3.2012, ενώ στις 11.9.2012 υποβλήθηκε παράπονο από τον πιστωτή προς το Επαρχιακό Δικαστηρίο Λευκωσίας για μη εκτέλεση του εντάλματος.
Αναφέρει όλες τις διαδικασίες, τις συνομιλίες και τα έγγραφα μέχρι την εκτέλεση της κατάσχεσης, στις 21.2.2013 όταν οι τέσσερις Δικαστικοί Επιδότες, μέσα στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων των, μετέβησαν στο Υπουργείο Οικονομικών για εκτέλεση του εντάλματος, το οποίο ήταν ήδη καθυστερημένο για πολλούς μήνες, αφού είχαν ειδοποιηθεί κατ’ επανάληψη όλοι οι αρμόδιοι φορείς Γενικός Εισαγγελέας, Υπουργός Οικονομικών, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών, Διευθυντής Κτηματολογίου κ. άλλοι και αφού είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια που δόθηκαν στη Δημοκρατία για τακτοποίηση των οφειλών της.
«Πριν το μεσημέρι ειδοποιηθήκαμε τηλεφωνικά από τον Πρώτο Δικαστικό Επιδότη, ότι βρίσκονταν στο Υπουργείο Οικονομικών, επιχείρησαν να έχουν συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, για να παραλάβουν τα κλειδιά των κυβερνητικών αυτοκινήτων του Υπουργείου και ότι ο ίδιος τους έδιωξε επιδεικνύοντας προσβλητικότατη συμπεριφορά απέναντί τους και δίδοντας οδηγίες να κλείσει η είσοδος του υπογείου χώρου στάθμευσης, για να μην καταστεί δυνατή η κατάσχεση των πιο πάνω οχημάτων», αναφέρει το Επαρχιακό.
Προσθέτει ότι «αναφέρθηκε στον εν λόγω Επιδότη, ότι για τη συμπεριφορά αυτή έπρεπε να γίνει σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Μετά πάροδο ολίγου χρόνου ο εν λόγω Επιδότης μας ανάφερε, ότι η αστυνομία αρνήθηκε να καταχωρήσει τη σχετική καταγγελία. Και για τα δύο αυτά γεγονότα έγινε ενημέρωση του Διοικητικού Προέδρου.