Χρυσά διαβατήρια: Για στοχοποίηση κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός

Ο πρώην Υπουργός Μετοφορών, Μάριος Δημητριάδης μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δική του εμπλοκή στο σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για στοχοποίησή του.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του πρώην Υπουργού

«Στα τέσσερα χρόνια που υπηρέτησα το δημόσιο αξίωμα του Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, εργάστηκα με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία και ακεραιότητα, προσηλωμένος στα καθήκοντα της αποστολής μου, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος.Επί τρία ολόκληρα χρόνια έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά η προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική μου ζωή, καθώς και όλες οι πολιτικές μου αποφάσεις. Ουδέν μεμπτό βρέθηκε. Παρόλα αυτά, η στοχοποίησή μου ήταν προαποφασισμένη και αυτό για να στραφεί η προσοχή μακρυά από όσους έχουν την πραγματική ευθύνη για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. Επιστρατεύτηκαν ψευδείς ισχυρισμοί και κακόβουλες κατηγορίες, για να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα και να οδηγηθώ στο δικαστήριο.

Κάποιοι πίστεψαν ότι θα είμαι το θύμα των δικών τους ευθυνών, λαθών και παραλείψεων. Θα αποδειχθεί όμως πως δεν είναι έτσι.Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, γνωρίζοντας πως στο τέλος πάντοτε η αλήθεια και το δίκαιο επικρατούν».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον δέκα κατηγορουμένων, δύο νομικών και οκτώ φυσικών προσώπων, που αφορά το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Μέσα στα οκτώ φυσικά πρόσωπα φέρεται να βρίσκεται Ο πρώην Υπουργός.

Η δίκη παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο στις 30 Οκτωβρίου.

Αντιμετωπίζουν αδικήματα μεταξύ των οποίων συνομωσίας για καταδολίευση και διαφθορά. Συνολικά αντιμετωπίζουν 59 κατηγορίες.

Οι έρευνες συνεχίζονται.