Λίγο η καταγγελία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας, λίγο η σχετική ερώτηση που έκανε στην Βουλή ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Τέρενς Κουίκ, και ένα νέο παράδοξο ήρθε στο φως για να προστεθεί στη λίστα όλων εκείνων που σε κάνουν να αρωτιέσαι εάν έτσι μία χώρα εγκαινιάζει την πολυπόθητη εποχή ανάπτυξης και προόδου.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει πώς με την έναρξη δραστηριότηταςτοπυ συλλόγου, εκτός από την παντελή έλλειψη στήριξης από τους αρμόδιους δημόσιους οργανισμούς και φορείς, ήρθε αντιμέτωπη και με το τέλος επιτηδεύματος που του επεβλήθη από το Υπουργείο Οικονομικών προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Η “δυσβάσταχτη αυτή οικονομική υποχρέωση”, όπως την υποστηρίζουν τα μέλη του συλλόγου, “είναι καινοφανής υποχρέωση εταιριών της συγκεκριμένης νομική μορφής και αναντίστοιχη με τους καταστατικούς σκοπούς και δράσεις μας”.
Το θέμα έθιξε με σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., κ. Τέρενς Κουίκ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως “φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης (…) βάζει τώρα στα νύχια της και την εθελοντική αιμοδοσία. Φορολογώντας, επί της ουσίας, τις πολύτιμες σταγόνες αίματος που σώζουν ζωές.”
Όταν κάποια στιγμή είχε γραφτεί, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ότι θα φτάσουμε να φορολογούμαστε και για τον αέρα που αναπνέουμε, κάποιοι πολιτικοί είχαν σπεύσει να μιλήσουν για “λαϊκισμό” και υπερβολή των δημοσιογράφων που παρασύρουν τον λαό. Τώρα που μαθαίνουμε πως επιβάλλεται φόρος επιτηδεύματος και στις οργανώσεις εθελοντών αιμοδοτών, πώς θα πρέπει να σχολιαστεί; Και συνεπακόλουθα: πώς θα χαρακτηριστεί ο δημοσιογράφος που θα το σχολιάσει;