Φαίδωνας: Νόμιμη επιτοκιακή «κλοπή» από τα τραπεζικά ιδρύματα

Για νόμιμη επιτοκιακή «κλοπή» από τα τραπεζικά ιδρύματα κάνει λόγο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος. Αναφέρεται επίσης στις δυσκολίςε που αντιμετωπίζσουν οι πολίτες λόγω ακρίβειας.

Αυτούσια η ανάρτηση Φαίδωνος:

Νόμιμη επιτοκιακή «κλοπή» από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Την ώρα που η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται δυσκολότερη με τις υψηλές δόσεις δανείων και την ακρίβεια και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διαχειριστούν τα υψηλά κόστη για να διατηρήσουν τις δραστηριότητες και τους εργοδοτούμενους τους, τα τραπεζικά ιδρύματα του τόπου συμπεριφέρονται με αναλγησία διατηρώντας τα δανειστικά επιτόκια υψηλά και τα καταθετικά χαμηλά καταγράφοντας υπερβολικά υψηλά κέρδη.

Ακόμα και μετά τις μειώσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ δε φρόντισαν να σταματήσουν την πρακτική της «κλοπής» γονατίζοντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προς όφελος των ξένων μετόχων τους.

Αμέσως Κεντρική Τράπεζα, Κυβέρνηση και Πολιτεία πρέπει να βρουν τους τρόπους να σταματήσει η συγκεκριμένη πρακτική διότι η κοινωνία στήριξε το τραπεζικό σύστημα θυσιάζοντας το υστέρημα της και αντί σωστής και θεμιτής επιτοκιακής πολιτικής, οι τράπεζες την αφαιμάσσουν, διατηρώντας το επιτοκιακό περιθώριο (διαφορά δανεισιτκών και καταθετικών επιτοκίων) σε ασύμμετρά υψηλά επίπεδα.