Υπ. Ενέργειας: Η συζήτηση θα συνεχιστεί αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, είπαν απόψε οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις τους απόψε στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα το GSI, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Παπαναστασίου είπε ότι «ήταν μια πολύωρη συνάντηση. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των μερών και είναι μια εργασία η οποία πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με διαβουλεύσεις μεταξύ των μερών, όπως ήταν η συγκεκριμένη».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για κατάληξη της διαβουλεύσεις, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι «δεν υπάρχουν τελεσίγραφα. Είπαμε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά από εκεί που ξεκίνησε σήμερα. Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε άλλο, διότι η συνεργασία η οποία συνεχίζεται».

Σε ερώτηση ξεκίνησε από την Αθήνα η συζήτηση, ο κ. Παπαναστασίου είπε «είναι από κάποιο σημείο το οποίο ουσιαστικά είχε μείνει στο παρελθόν, αλλά σας λέω ότι είναι εποικοδομητική και συνεχίζετε. Οπότε πρέπει να μας δώσετε λίγο χρόνο και (να έχετε) λίγη υπομονή».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Υπουργός είπε ότι «ήταν μια συζήτηση εποικοδομητική. Τα μέρη αντιλαμβάνονται τις θέσεις της κάθε πλευράς, της άλλης πλευράς, και ουσιαστικά θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η εργασία» άμεσα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης της Ελλάδας κ. είπε, μεταξύ άλλων, ότι «όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η συνάντηση αυτή ήταν εποικοδομητική, η δουλειά συνεχίζεται, τώρα πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα».