Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο απο την ολομέλεια της Βουλής με 153 ναι, 128 όχι και 18 παρών.
Σε διαγραφές προχώρησαν οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για όσους βουλευτές δεν συντάχθηκαν με την κομματική γραμμή.
Οι κ.κ Σκανδαλίδης(απών), Κασσής(όχι), Κουτσούκος(παρών), Μπόλαρης(παρών), Παραστατίδης(όχι), καθώς και η κα. Γκερέκου(παρούσα) διεγράφησαν μετά απο επιστολή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στο προεδρείο της βουλής, ενώ ο κ. Σαμαράς προέβη στη διαγραφή του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος καταψήφισε ο νομοσχέδιο.
Απο τη ΔΗΜΑΡ οι κ.κ Βουδούρης και Μουτσινάς καταψήφισαν το νομοσχέδιο, χωρίς ωστόσο ο κ. Κουβέλης να προχωρήσει σε διαγραφές, όπως άλλωστε είχε δηλώσει.
Επεισοδιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής, η οποία διεξήχθει σε υψηλούς τόνους και με επανειλλημένες διακοπές. Η ένταση ξεκίνησε με το καλήμερα στην ολομέλεια, μετά απο ένσταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου, τόσο επι της ουσίας, όσο και επι της διαδικασίας, με αποτέλεσμα το προεδρείο της βουλής να προχωρήσει σε απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία.
Η συνεδρίαση στη βουλή διεκόπη για μια σχεδόν ώρα μέχρι να συγκεντρωθούν οι βουλευτές και να πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία.Ο Αλέξης Τσίπρας με την επανέναρξη της συζήτησης πήρε το λόγο καταγγέλοντας το προεδρίο της Βουλής ότι δεν υπήρχε λόγος να προβεί σε απόφαση για ονομαστική ψηφοφορία αφού πρίν τη διακοπή της συνεδρίασης υπήρχε ήδη η απαιτούμενη πλειοψηφία στην αίθουσα, απο τους βουλευτές που ψήφισαν επι της ενστάσεως με έγερση των χειρών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μειμαράκη ότι δεν τηρεί τον κανονισμό και απέσυρε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και η ψηφοφορία διεξήχθει κανονικά απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις περί συνταγματικότητας.
Στην πορεία οι τόνοι ανέβηκαν ξανά, με νέα διακοπή της συνεδρίασης της ολομέλειας, όταν οι υπάλληλοι της βουλής προχώρησαν σε στάση εργασίας λίγο μετά τις 19.00 μόλις πληροφορήθηκαν την κατάθεση απο τον υπουργό οικονομικών διάταξης, η οποία προέβλεπε την εξομοίωση των αμοιβών τους με αυτές των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.
Οι υπάλληλοι της Βουλής έκαναν λόγο για άδικη ρύθμιση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, ενώ την ίδια ώρα αστυνομικοί βρίσκονταν έξω απο τα γραφεία του σταθμού της βουλής με σκοπό να μην μπορέσουν οι υπάλληλοι της βουλής να διακόψουν τη μετάδοση της συνεδρίασης.
Μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με την έναρξη της συνεδρίασης απέσυρε την διάταξη λέγοντας “Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν μια προνομιούχα ομάδα για λαικίστικους λόγους και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στην συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κυρήξουν σταση εργασίας.. είμαι υποχρεωμένος λόγο του μεγάλου διακυβεύματος να αποσύρω την συγκεκριμένη νομοτεχνικη βελτίωση.. όποιος έχει μάτια βλέπει..θα επανέλθουμε με νέα νομοτεχνική βελτίωση.”.