Όταν βλεπουμε το πειρασμό αν περνάει από μπροστά μας, όλοι κάνουμε κάποιες πονηρές σκέψεις… Να την κάνουμε η να μην τη κάνουμε την απιστία; Όταν δε σας φλερτάρουν απροκάλυπτα;
Άλλοι δεν τα καταφέρνουν και ενδίδουν και άλλοι απλά αποφεύγουν τον πειρασμό…
Για να μην σας τύχει δηλαδή ή αν σας έχει τύχει και δεν θέλετε να συμβεί ξανά ας δούμε 4 τρόπους ώστε να σας φύγει η ιδέα της απιστίας και να αντισταθείτε.
1. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου:
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει: αφού ξεκαθάρισες τι νιώθεις και τι θες είτε προχώρα παρακάτω ή κάτσε εκεί που κάθεσαι (και μη ξανασχοληθείς με τον τύπο που σ’ ανάβει ). Κοινώς, αυτό που λέμε ξεκαθάρισε και προχώρα στη ζωή σου!
2. Μείνε μακριά από τον πειρασμό:
Αν είναι, για παράδειγμα, ο κούκλος μπάρμαν που σε σερβίρει στο μπαρ που συχνάζεις, δεν θα ξαναπάς. Αν είναι ο φίλος κάποιου φίλου, προσπάθησε να αποφύγεις την παρέα του και αν έχετε ήδη ξεκινήσει να ανταλλάσσετε κάποια «μηνυματάκια» ή να κάνετε chat, περιόρισέ τα. Όσο μπαίνεις στη διαδικασία του φλερτ, τόσο «κινδυνεύεις» να μπει και αυτός μέσα σου!
3. Κάνε μια εκτίμηση της κατάστασης:
Πως λέμε κάνε την αυτοκριτική σου; Ε, βάλε κάτω τα πράγματα και αξιολόγησέ τα: σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει, σου λείπει, δεν σου λείπει, θες να το κάνεις μαζί του, ή δεν θες πραγματικά, πως θα νιώθεις μετά, είναι κάτι πρόσκαιρο ή κάτι περιστασιακό ως συναίσθημα θεωρείς, θες να χωρίσεις ή δεν θες να χωρίσεις, και άλλα τέτοια. Η συζήτηση με μια καλή και έμπιστη φίλη θα βοηθούσε (αλλά να είσαι σίγουρη ότι στο τέλος θα κάνεις αυτό που θες).
4. Βάλε όρια στο εαυτό σου:
Κατ’ αρχάς, βάλε ένα χρονικό όριο: αν σε δύο εβδομάδες δεν έχεις σταματήσει να τον σκέφτεσαι, τότε υπάρχει θέμα. Κατά δεύτερον, βάλε όρια σ’ αυτά που λες και στο πως συμπεριφέρεσαι μαζί του, όταν τον συναντάς. Κοινώς, συμμαζέψου, αν δεν θες.