Τις «μαύρες» σελίδες του πραγματικού «ελληνικού δράματος της Ολυμπιάδας του 2004», με τις απίστευτες σπατάλες, τις «ύποπτες» αναθέσεις, τη χλιδή των ταξιδίων και των δεξιώσεων και τις ανεξέλεγκτες προσλήψεις με τους προκλητικούς ρυθμούς, φέρνει για πρώτη φορά στην επιφάνεια η Realnews. Μέσα από χιλιάδες σελίδες του πορίσματος της ελεγκτικής επιτροπής δίνεται καθαρά και ολοκληρωμένα η εικόνα για το πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε εκείνα τα χρόνια η οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» υπό την προεδρεία της Γιάννας Αγγελόπουλου- Δασκαλάκη. Το πόρισμα ελέγχου καλύπτει έξι εταιρικές περιόδους της Αθήνα 2004 Α.Ε. και το 2006 είχε σταλεί στη Βουλή, στον τότε πρωθυπουργό και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ωστόσο, ενώ στις σελίδες αυτές περιγράφεται ένας απίστευτος χορός εκατομμυρίων με εξόφθαλμες παραβάσεις και παρατυπίες, προκαλεί τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι στα συμπεράσματα του πορίσματος όλα εμφανίζονται ότι έγιναν με τους κανόνες της… «χρηστής διαχείρισης». Μάλιστα, αυτό υπογραμμίζεται από τα μέλη της τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γεώργιος- Σταύρος Κούρτης και οι Ευστάθιος Ροντογιάννης και Ελένη Φώτη, αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όπως αναφέρουν, «η επιτροπή άγεται στην κρίση ότι από τον διενεργηθέντα δειγματοληπτικό έλεγχο της διαχείρισης της εταιρείας ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 Α.Ε. συνάγεται ότι η διαχείριση της εταιρείας κατά την εν λόγω περίοδο υπήρξε σύμφωνη και κανονιστικές διατάξεις και η διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων διεξήχθη σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της χρηστής εταιρικής διαχείρισης».
Και ήταν… τόσο χρηστή η διαχείριση που, όπως οι ίδιοι οι τρεις ανώτατοι δικαστές περιγράφουν, στην τέταρτη εταιρική περίοδο – οικονομικό έτος 2002 «δεν συντάχθηκε επίσημος απολογισμός της εταιρείας, όπως συντάχθηκε για το οικονομικό έτος 2001, αφού απολογισμός δεν στάλθηκε στην ελεγκτική επιτροπή από την εταιρεία, καίτοι ζητήθηκε εγγράφως η αποστολή του».
Έτσι, παρά το τελικό συμπέρασμα του πορίσματος, οι ίδιοι οι ελεγκτές σημειώνουν εκατοντάδες περιπτώσεις παρατυπιών, «περίεργων» συμφωνιών, συμβάσεων με απευθείας ανάθεση και αλόγιστων υπερβολών στα έξοδα, ενώ ζητούν περαιτέρω έλεγχο και διερεύνηση.
Πηγή: Real News