Το ποσό των 7,3 δισ. ντίρχαμ, δηλαδή περί τα 2 δισ δολάρια , έδωσε η κυβέρνηση του Ντουμπάι στην Emirates, από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τέλος στα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια τον Μάρτιο και είπε ότι είναι έτοιμη να στείλει περισσότερη βοήθεια στην αεροπορική εταιρεία.
«Οποιαδήποτε περαιτέρω υποστήριξη θα υπόκειται στις απαιτήσεις της αεροπορικής εταιρείας και θα εξαρτάται από τον αντίκτυπο και τη διάρκεια της τρέχουσας κατάστασης λόγω Covid-19», αναφέρει σχετικό έγγραφο.
Η Emirates επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία επειδή το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι χτισμένο γύρω από τη μεγαλύτερη κατηγορία αεριωθούμενων αεροσκαφών – Airbus SE A380s και Boeing Co. 777s – που μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ όλων των γωνιών του πλανήτη. Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων αναμένεται ευρέως από τη βιομηχανία να έχουν την πιο αργή ανάκαμψη από την κρίση, καθώς οι επιβάτες αποφεύγουν τα μακρά ταξίδια.
Το Ντουμπάι εντάσσεται σε μια λίστα διεθνών κυβερνήσεων που αναγκάστηκαν να παρέμβουν για να σώσουν τους εθνικούς αερομεταφορείς τους, όπως και η γερμανική Lufthansa που έλαβε γενναίο πακέτο για να σωθεί εν μέσω της κρίσης. Ενώ πολλά σύνορα έχουν ανοίξει ξανά καθώς η αρχική αύξηση των κρουσμάτων υποχώρησε, ο ρυθμός ανάκαμψης παρεμποδίστηκε από νέους περιορισμούς στα ταξίδια.
Η Emirates άνοιξε εκ νέου ορισμένες τακτικές πτήσεις επιβατών στις 21 Μαΐου μετά την αναστολή των περισσότερων ταξιδιών για σχεδόν δύο μήνες. Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να αυξήσει το δίκτυο της σε 80 προορισμούς το Σεπτέμβριο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Adel Al Redha.
Η Emirates έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων για να βοηθήσει στη διατήρηση της ρευστότητας, εν μέσω της συνεχούς ύφεσης και εξετάζει άλλους τρόπους για τον εξορθολογισμό των επιχειρήσεων. Ο αερομεταφορέας διαπραγματεύεται επίσης με την Boeing σχετικά με τον προτιμώμενο συνδυασμό νέων αεροπλάνων ευρείας ατράκτου, με έμφαση να είναι σε μικρότερα αεροσκάφη.
Το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναφέρθηκε νωρίτερα από το Reuters.