Ο σάλος που προκλήθηκε από τις διαρροές μέσω τύπου και συγκεκριμένα από δημοσίευμα των Financial Times, περί ενδεχόμενου κουρέματος, είτε των κρατικών ομολόγων, είτε των ανασφάλιστων τραπεζικών καταθέσεων, δεν επηρέασε τελικά την κυπριακή τραπεζική αγορά.
Ερμηνεύτηκε μάλλον σαν μία ακόμη τακτική εκφοβισμού, χωρίς καμία υπόσταση, αφού και οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έδειξαν να την ενστερνίζονται. Ως ένα ακόμη πλήγμα κατά της Κύπρου,το εκτίμησαν και οι Κύπριοι καταθέτες που, παρά το αρχικό σοκ, δεν έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, ούτε καν μέρος αυτών.
Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν, άλλωστε, ως εντελώς αβάσιμο ένα τέτοιο σενάριο, καθώς θα προκαλούσε πολύ περισσότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται θα έλυνε.
Θα οδηγούσε σε μεγάλες κεφαλαιακές εκροές στην Κύπρο, αλλά και σε δυσάρεστες συνέπειες για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα .Γιαυτό άλλωστε και διεθνείς οίκοι, όπως η Morgan Stanley και η BNP Paribas, κράτησαν αποστάσεις από το υποτιθέμενο σενάριο λύσης, αλλά και οι χρηματιστηριακοί επενδυτές ήταν ψύχραιμοι καθώς δεν παρατηρήθηκαν πιέσεις στις μετοχές των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών.
Το κύμα αυτό εκφοβισμού, έρχεται μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της αξιοπιστίας της Κύπρου, με αφορμή καταγγελίες και διαρροές εναντίον της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Είναι αυτός ο ανηλεής και «βρώμικος» πόλεμος που φοβούνται περισσότερο οι Κύπριοι πολιτικοί, καθώς έχει προηγηθεί το παράδειγμα της Ελλάδας, που μπήκε στο στόχαστρο με δηλώσεις, δημοσιεύματα, διαρροές, προκαλώντας αβεβαιότητα, φτάνοντας στα άκρα τις αγορές, κάνοντας τη χώρα αποδιοπομπαίο τράγο και ότι κακό συνέβαινε στην ευρωπαϊκή οικονομία και , τελικά, βυθίζοντάς τη.