Σύσταση επιτροπής για τις Ε/κ αποζημιώσεις στα κατεχόμενα αποφάσισε το ΣΑ

Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα μελετήσει το θέμα της προσφυγής εκ μέρους Ελληνοκυπρίων στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα και θα δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να περιοριστεί αυτό το μαζικό φαινόμενο, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Αρχηγών.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «ενημέρωσε τους Αρχηγούς για τα όσα έτυχαν, όσα μεσολάβησαν από την προηγούμενη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε το Σώμα για το χθεσινοβραδινό δείπνο με τον κ. Έρογλου και για τις συναντήσεις που είχε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως επίσης για τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρούμπεν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε πως το κύριο μέρος της συζήτησης ουσιαστικά επικεντρώθηκε «στο πρόβλημα με τις μαζικές προσφυγές και πωλήσεις ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα».

Για το όλο ζήτημα, είπε, «αποφασίστηκε η σύσταση διακομματικής επιτροπής, η οποία με τη βοήθεια συμβούλων, θα μελετήσει το όλο θέμα και στην επόμενη συνεδρία, είτε της Σύσκεψης Αρχηγών είτε του Εθνικού Συμβουλίου, θα δώσει συμβουλές για το τι πρέπει να γίνει, έτσι ώστε να περιοριστεί αυτό το μαζικό φαινόμενο που δημιουργεί όντως σοβαρό πρόβλημα στην άσκηση πολιτικής».