Συναγερμός στην Γερμανία; Γιατί τους ζητούν να μαζέψουν νερό και τρόφιμα

Τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιφυλακή μετά τις φονικές επιθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν συγκλονίσει, μεταξύ άλλων, τη Γαλλία και τη Γερμανία, η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει τους πολίτες για νέα «χτυπήματα» καλώντας τους να έχουν απόθεμα σε νερό και τρόφιμα.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), η οποία σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό στο ενδεχόμενο «επιθέσεων ή καταστροφής».

«Ο πληθυσμός θα υποχρεωθεί να έχει ατομικό απόθεμα τροφίμων για δέκα ημέρες», αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πληροφορίες από σχετικό πλάνο που σχεδίασε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αναλυτικότερα, η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για «Πλάνο για την Πολιτική Προστασία», το οποίο συντάχθηκε το 2012 από ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τη FAS, δήλωσε ότι το πλάνο πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και να παρουσιαστεί από τον υπουργό, ενώ αρνήθηκε να προχωρήσει σε πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό του.

Εντούτοις, όπως τονίζει το έντυπο οι πολίτες θα κληθούν να αποθηκεύσουν μπουκάλια πόσιμου νερού για πέντε ημέρες στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ώστε ο κόσμος να «προετοιμαστεί καταλλήλως για μία εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον».

Την ίδια ώρα, στην 69σέλιδη έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται η αναγκαιότητα ενός αξιόπιστου «συστήματος συναγερμού», καθώς και καλύτερων μέτρων προστασίας κτιρίων και ικανότερη ανταπόκριση του συστήματος υγείας, αν και αναφέρεται πως δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος.

Όπως υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Αμύνης της Γερμανίας τις περασμένες εβδομάδες ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών, ασκώντας πίεση για εκπαίδευση της αστυνομίας από το στρατό ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα στο ενδεχόμενο νέων επιθέσεων μεγάλης κλίμακας.