Στην Κύπρο Κασσελάκης και Ανδρουλάκης για τα 50 χρόνια από την εισβολή

Στην Κύπρο, βρίσκονται ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδος Στέφανος Κασσελάκης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι οποίοι το πρωί είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά τη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει χωρίς ενδοιασμό την συμπερίληψη του Κυπριακού στις ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Πρέπει να είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωτουρκικών σχέσεων το Κυπριακό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα λάβουμε πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των αγνοούμενων, αυτή τη στιγμή η ΔΕΑ αντιμετωπίζει ζητήματα για να μπορέσει να προχωρήσει στην ταυτοποίηση των αγνοούμενων Ε/κ και Ελλαδιτών», τόνισε.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξε ότι δεν μπορεί, βάσει του ευρωπαϊκού κεκτημένου, σε ένα πλήρες μέλος της ΕΕ, να υπάρχει στρατός κατοχής.

«Απέναντι στη στάση της Τουρκίας που θέλει τη διχοτόμηση και τα δύο κράτη εμείς έχουμε χρέος να ξεκινήσουμε ξανά το διάλογο με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και βέβαια στο τραπέζι να είναι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση», σημείωσε.

Κασελάκης και Ανδρουλάκης είχαν συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και με την Πρόεδρο της Βουλής η οποία απέστειλε επιστολή – διάβημα προς τους Προέδρους των ξένων κοινοβουλίων με αφορμή τα 50 χρόνια από την εισβολή.