Στεφάνου για TUI: H κυβέρνηση ήξερε και ασφαλώς ήθελε να σκοράρει επικοινωνιακά

H κυβέρνηση ήξερε και ασφαλώς ήθελε να σκοράρει επικοινωνιακά, ανέφερε σε δηλώσεις του για θέματα της επικαιρότητας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ενεργειακά

Περιττό να πω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι η Κύπρος σήμερα είναι σοβαρά εκτεθειμένη στα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας και επάρκειας αλλά και του κόστους της ενέργειας που πληρώνουν οι καταναλωτές, είτε η κοινωνία είτε ο επιχειρηματικός κόσμος. Αν είχαμε φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή τουλάχιστον δεν θα πληρώναμε τους ρύπους.

Η προηγούμενη κυβέρνηση στα δέκα χρόνια εξήγγειλε τέσσερις φορές την έλευση φυσικού αερίου και ποτέ δεν την είδαμε. Μετά βαΐων και κλάδων και με επικοινωνιακές φιέστες είχαν εξαγγείλει την έναρξη και γρήγορη υλοποίηση της επένδυσης στο Βασιλικό, που είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να φέρουμε φυσικό αέριο και τελικά ναυάγησε και αυτή η προσπάθεια. Περίπου όπως ναυάγησε η επένδυση και εδώ στη Λάρνακα. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε φιέστες, εξήγγελλε διάφορες επενδύσεις και τελικά κανένα μεγάλο έργο δεν έγινε.

Εμείς δεν μένουμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν, πρέπει να δούμε τώρα τι κάνουμε και είναι ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έλεγε για παράδειγμα ότι έχει “Plan B” για το Βασιλικό αλλά εμείς δεν έχουμε δει «Plan B». Ακούσαμε διάφορες τοποθετήσεις από την κυβέρνηση και κυρίως από τον Υπουργό αλλά «Plan B» δεν έχουμε ακούσει.

Σε ό,τι αφορά σε αυτό που έχουμε ακούσει χθες την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου για το φυσικό αέριο, διότι ο τερματισμός της προσέγγισης για αναδυόμενη αγορά είναι αλλαγή του κανονιστικού πλαισίου, επειδή δεν είναι απλό θέμα και επειδή δεν μας αρέσει να λαϊκίζουμε, ούτε να λέμε κουβέντες παραπάνω, θέλουμε να δούμε το θέμα, να το μελετήσουμε. Να ρωτήσουμε ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις έτσι ώστε με υπευθυνότητα να πούμε την άποψή μας.

Στην πολιτική η υπευθυνότητα έτσι κι αλλιώς χρειάζεται, πόσο μάλλον για στρατηγικής σημασίας ζητήματα όπως το φυσικό αέριο. Το ζητούμενο είναι να έρθει το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό με τον πιο συμφέρον τρόπο για την Κύπρο και τους καταναλωτές και αυτό θα συζητήσουμε.

Εκδρομές στα κατεχόμενα από την TUΙ

Ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης; Προφανώς, η κυβέρνηση τουλάχιστον επένδυσε μάλλον επικοινωνιακά σ’ ένα ζήτημα που δεν σηκώνει επικοινωνιακή πολιτική αλλά προσεκτικούς χειρισμούς. Είμαστε και ενόψει βολιδοσκοπήσεων και ζυμώσεων για το Κυπριακό και όπως αποδείχθηκε στο τέλος, αν δεν είσαι προσεκτικός στους χειρισμούς δημιουργείται μια κατάσταση που καταλήγει σε βάρος σου.

Εμείς θεωρούμε ότι η κυβέρνηση ασφαλώς και ήξερε, ασφαλώς και ήθελε να σκοράρει επικοινωνιακά και τελικά ήρθε μια ανακοίνωση από μια εταιρεία που εξέθεσε την κυβέρνηση. Αυτό ας γίνει μάθημα. Με το κυπριακό και τέτοια ζητήματα που υπάρχουν προεκτάσεις δεν παίζουμε.