Σούπερμαν: Τελικός στόχος η προστασία του φορολογούμενου πολίτη-καταναλωτή

Δήλωση Βουλεύτριας κ. Ρίτας Σούπερμαν μετά την Επιτροπή Ελέγχου

Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Βιομηχανίας. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι τιμές πετρελαιοειδών και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη μη ορθή διαχείριση του θεσμού των κυβερνητικών βιομηχανικών περιοχών.

Ο Γενικός Ελεγκτής εντοπίζει την ανάγκη ενίσχυσης του ανταγωνισμού για το οποίο το Υπουργείο ανέφερε ότι εδώ και έναν μήνα περίπου λειτουργεί εκσυγχρονισμένο εργαλείο παρακολούθησης των τιμών των πετρελαιοειδών με το οποίο επιτυγχάνεται καλύτερη παρακολούθηση. Επίσης έχει εντοπιστεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού της φοροθετικής πολιτικής και απλοποίησης της γραφειοκρατίας για την αδειοδότηση των πρατηρίων, γεγονός που βρίσκεται υπό συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το θέμα των εισπράξεων ενοικίων σε σχέση με τις κυβερνητικές βιομηχανικές περιοχές τυγχάνει χειρισμού με συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο και την εισαγωγή νέου λογισμικού. Η είσπραξη για το 2022 παρουσιάζει 30% αύξηση σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τα θέματα αυτά συζητούνται εξαντλητικά από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Περαιτέρω και με βάση το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, υπάρχουν αρκετά σχέδια για εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Εντοπίζουμε ότι θα πρέπει να κινηθούμε γρηγορότερα για να απορροφηθούν τα σχετικά κεφάλαια έτσι ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχέδια.

Ο τελικός στόχος όλων μας είναι η προστασία του φορολογούμενου πολίτη-καταναλωτή και η αναβάθμιση της χώρας μας.