Σε Κινέζο αντιφρονούντα αφιέρωσε συναυλία του στο Πεκίνο ο Έλτον Τζον

Στον Κινέζο καλλιτέχνη και αντιφρονούντα Άι Ουέιουεϊ, αφιέρωσε τη συναυλία που έδωσε στο Πεκίνο ο Έλτον Τζον.

“Όλη αυτή η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Άι Ουέιουεϊ”, είπε ο Έλτον Τζον πριν τραγουδήσει το δεύτερο τραγούδι του ενώπιον περίπου 10.000 ανθρώπων σε μια αρένα στην περιοχή Γουκεσόνγκ του Πεκίνου .  “Μου αρέσει πολύ, αν και περάσαμε λιγότερο από 10 λεπτά μαζί. Είναι ειλικρινής και γενναιόδωρος”, γράφει σήμερα ο Άι στο λογαριασμό του στο Twitter, όπου δημοσίευσε φωτογραφίες του Τζον που ποζάρει με αυτόν και τον γιο του.

Ο 55χρονος καλλιτέχνης είχε συλληφθεί  πέρυσι καθώς ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί σε μια πτήση προς το Χονγκ Κονγκ από το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή.  Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση τον Ιούνιο του περασμένου έτους, 81 ημέρες μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Οι αρχές όμως τον προειδοποίησαν να μη φύγει από τη χώρα. Και ερευνούν, όπως υποστηρίζουν, καταγγελίες εναντίον του για  πορνογραφία, διγαμία και παράνομη ανταλλαγή νομισμάτων.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη, διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δυτικοί πολιτικοί, καλλιτέχνες και ακτιβιστές έχουν ζητήσει την απελευθέρωσή του Άι και συνεχίζουν να καλούν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να άρει όλους τους περιορισμούς που του έχουν επιβληθεί.