Συνεχίζονται με επιτυχία οι δράσεις του ραδιομαραθωνίου 2012, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι «η αγάπη
ξεπερνά κάθε εμπόδιο». Χθες, έγιναν τα εγκαίνια του νέων γραφείων του Ιδρύματος στην οποία, η Πρόεδρος της
Διαχειριστικής Επιτροπής Ραδιομαραθωνίου, κα. Έλση Χριστόφια υπογράμμισε ότι «η Διαχειριστική Επιτροπή του Ραδιομαραθωνίου εργάζεται εθελοντικά και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που έχει αναλάβει για σωστή διαχείριση των χρημάτων που απλόχερα προσφέρονται από τους πολίτες για στήριξη του έργου του Ραδιομαραθωνίου».
Όπως υπογράμμισε, ο Ραδιομαραθώνιος δεν υποκαθιστά την κρατική μέριμνα αλλά την συμπληρώνει.
Να σημειωθεί ότι το 2011 ενισχύθηκαν οικονομικά 35 ιδρύματα/κέντρα για άτομα με νοητική καθυστέρηση και Ειδικά Σχολεία Σύνδεσμοι και Οργανώσεις που προσφέρουν στα παιδιά καθημερινή φροντίδα, ιατρικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, απασχόληση και ψυχαγωγία. Επιπλέον, ικανοποιήθηκαν 2025 αιτήσεις οικογενειών για βοήθεια στους τομείς της παροχής εξειδικευμένης θεραπείας, λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, μαθησιακής φροντίδας, ψυχολογικής στήριξης, αγοράς εξοπλισμού κ.ά.
Το σύνολο της βοήθειας του ιδρύματος Ρ/Μ προς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, για το 2011, ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Σωτηρούλα Χαραλάμπους η οποία εξήρε το έργο του ιδρύματος λέγοντας ότι «αποτελεί ενεργό σύμμαχο και σταθερό συνεργάτη του κράτους στην προσπάθεια για αποτελεσματική ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία».
Η αποστολή του Ραδιομαραθωνίου δεν επικεντρώνεται μόνο στη συλλογή οικονομικής βοήθειας. Απώτερος στόχος του είναι η καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας και η απαλλαγή από προκαταλήψεις έναντι των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικά, μαθησιακά ή άλλα προβλήματα υγείας και στη διευκόλυνση της ένταξής τους στους κοινωνικούς θεσμούς.
Από το 1990 ο Ραδιομαραθώνιος έχει προσφέρει τη στήριξή του σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πρόσφερε οικονομική
βοήθεια, θεραπευτική αγωγή, στήριξη για την αγορά υπηρεσιών που θα αμβλύνουν τα σοβαρά ιατρικά, ψυχολογικά ή κοινωνικά προβλήματα που τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν. Η δυσκολία στην ερμηνεία του όρου «παιδιά με ειδικές ανάγκες»
επιτρέπει την αύξηση των αιτημάτων, γιατί όλα σχεδόν τα αιτήματα είναι δικαιολογημένα. Εξηγεί παράλληλα παράπονα που κατά καιρούς προβάλλονται στην περίπτωση άρνησης ή περιορισμού της βοήθειας.