Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται το θέμα με τη διοικήτρια της ΚΤΚ, οι εξελίξεις στην Ελλάδα και οι προσπάθειες ιδιωτών να κλείσουν “τρύπες” από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Ώρα μηδέν για την Ελλάδα» γράφει ότι κάτω από το βάρος δηλώσεων οι οποίες χειροτερεύουν την ήδη δεινή θέση των Αθηνών πραγματοποιείται απόψε στις Βρυξέλλες, μίνι διάσκεψη για συζήτηση της κατάστασης στην Ελλάδα καθώς και ότι ο Ντάισελμπλουμ μιλά για «σενάριο Κύπρου» αντί για έξοδο από ευρώ. Αλλού η «Σ» γράφει ότι συνελήφθη 35χρονος εν ενεργεία αστυνομικός της ΥΚΑΝ Λεμεσού, για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, πλαστοπροσωπίας και διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ανακοινώνεται σύντομα η επανέναρξη των συνομιλιών, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Έσπεν Μπαρθ Έιντε.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Χρυστάλλα Vs Οδυσσέας» γράφει στο κύριο της θέμα πως η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αμφισβητεί τις αρμοδιότητες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και θεωρεί ότι δεν ήταν αρμοδιότητά του να ερευνήσει και να συντάξει έκθεση για το θέμα της «σύγκρουσης συμφερόντων» επί της οποίας στηρίχθηκε η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ζητήσει από το Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει τα δεδομένα και να κινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσής της. Αλλού γράφει ότι ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου προβάλλοντας δηλώσεις του Γιώργου Λακκοτρύπη ότι τα πρώτα έσοδα από το φυσικό αέριο θα έρθουν μεταξύ 2018 και 2020. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει για το σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ αναφέροντας ότι άλλα συμβόλαια συμφωνούνταν και άλλα υπογράφονταν.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Νέο πάρε-δώσε με τράπεζες» ότι νέες πρακτικές φαίνεται να ακολουθούν τράπεζες και δανειζόμενοι σε μια προσπάθεια οι δεύτεροι να μειώσουν ή να εξοφλήσουν χρέη τους και οι πρώτες να βοηθήσουν πελάτες, κλείνοντας τρύπες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάνει λόγο για νέο φαινόμενο, όπου ιδιώτες και επιχειρήσεις προτείνουν την παραχώρηση στις τράπεζες ακίνητης περιουσίας τους έναντι των χρεών τους. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι προσπάθεια αποφυγής ‘ηλεκτροσόκ’ καταβάλλεται από Αθήνα και Βρυξέλλες, καθώς οι σχέσεις Ελλάδας και δανειστών βρίσκονται στο σημείο μηδέν, προσθέτοντας ότι μεθοδεύεται να πραγματοποιηθεί σήμερα επταμερής συνάντηση κορυφής για να σπάσει το αδιέξοδο. Αλλού γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα παρουσιάζουν στους διαπραγματευτές «ουδέτερες προτάσεις» για να διευκολύνουν τις συζητήσεις όταν αρχίσουν οι συνομιλίες.
ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Χάθηκαν 6.500 θέσεις εργασίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε ένα μόνο χρόνο – το 2014 – χάθηκαν 6.500 θέσεις εργασίας, γεγονός που αποτυπώνει με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε στην κοινωνία και την οικονομία η πολιτική λιτότητας. Αλλού , προβάλλοντας και σχετική φωτογραφία, γράφει ότι χιλιάδες διαδηλωτές στην Φρανκφούρτη διαμαρτυρήθηκαν κατά της ΕΚΤ και της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει, αναφέροντας ότι η ΕΚΤ μαζί με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναποτελούν την Τρόικα, από τη διάσωση της οποίας δοκιμάζονται οι λαοί σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Χ» γράφει ότι Υπουργείο Υγείας και Προεδρικό «μαγειρεύουν» τις προαγωγές γιατρών ύστερα από το ξεπάγωμα πέντε θέσεων διευθυντών κλινικής και 46 θέσεων βοηθών διευθυντών για τα δημόσια νοσηλευτήρια.
Cyprus Mail: Με τίτλο «Οι καισαρικές κάνουν τα παιδιά πιο αδύναμα» αναφέρεται σε έρευνα η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΤΕΠΑΚ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ σύμφωνα με την οποία οι καισαρικές αυξάνουν τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία της Άντρης Αντωνιάδου χθες, γράφει για την ερευνητική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον Παναγιώτη Καλλή, με αφορμή τις καταγγελίες για δωροδοκία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα τα παιδιά που θηλάζουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνονται πιο έξυπνα, μορφωμένα και επιτυχημένοι ενήλικες.