Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Σημερινή: Με τίτλο «Ο Σουλτάνος επέστρεψε στον θρόνο του» γράφει στο κύριο της θέμα ότι απέτυχε το πραξικόπημα αλλά δεν νίκησε η Δημοκρατία και πως πολλά είναι τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα στην Τουρκία. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου ζητούν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι. Αλλού η Σημερινή γράφει ότι με ναυλωμένη πτήση της Ελλάδας θα φύγουν από την Τουρκία οι Κύπριοι μαθητές.
Αλήθεια: Με τίτλο «Το χρονικό μιας διχασμένης χώρας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης στην Τουρκία με πραξικόπημα κατεστάλη τις πρωινές ώρες της Κυριακής όπως ανακοίνωσαν πηγές πιστές στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα παρουσιάζει την εισβολή του 1974 με τα μάτια ενός 12χρονου τότε παιδιού και τώρα έμπειρου συντάκτη της εφημερίδας. Σε άλλο θέμα στις εσωτερικές τις σελίδες η εφημερίδα κάνει λόγο για θρίλερ, με τους πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα.
Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ενισχυμένος βγήκε ο Ερντογάν » κάνει λόγο στο κύριο του θέμα για πολλές ανατροπές μέσα σε μερικές ώρες στην Τουρκία, που οδήγησαν μέσα από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ερντογάν να καθίσταται ως ο απόλυτος κυρίαρχος στη χώρα. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Βρετανία παρεμβαίνει προκλητικά στο προσχέδιο κοινής θέσης των 28 ενόψει του Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ με σκοπό να παρεμβάλει τροποποίηση προς όφελος της Τουρκίας και εις βάρος ζωτικών συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός Πρέσβης δηλώνει ότι η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην επηρεαστούν οι εμπορικές της σχέσεις με την Κύπρο λόγω Brexit.
Χαραυγή: Με τίτλο «Λαβωμένη η Τουρκία του Ερντογάν» γράφει στο κύριο της θέμα ότι με το λαό που έστειλε με sms στις πλατείες ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να βγει νικητής από το πραξικόπημα που επιχείρησε μερίδα τους στρατού και του «παράλληλου κράτους» αλλά η δημοκρατία της Τουρκίας την επόμενη μέρα παραμένει λαβωμένη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ένας αρχαιολογικός θησαυρός κτύπησε ξαφνικά την πόρτα μας, αναφερόμενη στο ψηφιδωτό με τους άθλους του Ηρακλή που ανακαλύφθηκε στη Λάρνακα. Αλλού γράφει για το βαγόνι λογοτεχνίας από το Ελσίνκι μέχρι και τη Λεμεσό.
Sunday Mail: Με τίτλο «Διωγμοί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι δυνάμεις πιστές στην τουρκική κυβέρνηση κατάφεραν το Σάββατο να απωθήσουν και τα τελευταία απομεινάρια της απόπειρας πραξικοπήματος, απόπειρα η οποία κατέρρευσε μετά που πλήθη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τούρκου Προέδρου να ξεχυθούν στους δρόμους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι όπως εξηγεί ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης οι απώλειες του Ταμείου Συντάξεων της Cyta το πιο πιθανόν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους, σε περίπτωση που ο οργανισμός αποτύχει να εξεύρει το ποσό. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα στη Νίκαια, την ώρα που το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Καθημερινή: Με τίτλο «Έκλεισε η υπόθεση Βγενόπουλου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι δικαστικές πηγές από την Ελλάδα ξεκαθάρισαν το τοπίο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση Βγενόπουλου, εξηγώντας πως εφόσον η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, μόνο αν προκύψουν νέα στοιχεί στο μέλλον και κριθεί απαραίτητο θα δοθεί εντολή για ν` ανοίξει εκ νέου. Σε δεύτερο της θέμα γράφει για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ότι λειτούργησε σαν θρυαλλίδα ενός εν δυνάμει εμφυλίου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι καθοριστικός θα είναι ο Σεπτέμβρης αφού περί τα τέλη του μήνα φτάνει στην Κύπρο και κλιμάκιο των διεθνών δανειστών για την πρώτη αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης.
Μάχη: Με τίτλο «Μας έστησε ο ΟΗΕ για τους αγνοούμενους» γράφει στο κύριο της θέμα ότι τρεις και πλέον μήνες μετά την απόφαση που λήφθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών όπως δώσει τα αρχεία του στη ΔΕΑ κι ακόμη περιμένουν την υλοποίηση της απόφασης. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει πως σε αφαίρεση των επίμαχων παραγράφων οδήγησαν τα έντονα διαβήματα της Λευκωσίας για το περιεχόμενο των δύο εκθέσεων του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Σωτήρης Σαμψών δηλώνει πως ο Νίκος Σαμψών επωμίσθηκε μόνο το βάρος της καταστροφής και της τραγωδίας του 1974, εκτελούμενος καθημερινά από το πολιτικό κατεστημένο, ως εξιλαστήριο θύμα.