Μετά τα αποτελέσματα ελέγχου, εξαφανίστηκαν
Μένουν εκτεθιμένοι: προσπάθησαν να γκρεμίσουν το αξιοκρατικό σύστημα εξετάσεων – δοκίμασαν να χαλάσουν και την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στην Κύπρο
Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πρόδρομος Προδρόμου, διερωτήθηκε μεταξύ άλλων, που χάθηκαν οι Χαραλαμπίδου και Περδίκης μετά τα αποτέλεσματα ελέγχου:
“Ολοκληρώθηκε η διερεύνηση και ακούσαμε τα συμπεράσματα του Γενικού Ελεγκτή για τη διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής των εκπαιδευτικών. Τη γνώμη του έδωσε και ο Γενικός εισαγγελέας στον υπουργό Παιδείας.
Ακούσαμε τον πραγματικό Ελεγκτή. Δεν ακούσαμε όμως τους αυτοσχέδιους «ελεγκτές» ποιυ συμπεριφέρονται ωσάν να έχουν αρμοδιότητες επί παντός του επιστητού.
Μόλις διαψεύστηκαν οι ισχυρισμοί που πρόβαλαν με τόση ένταση, εξαφανίστηκαν.
Ακούσαμε και τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα για το κλεμμένο αγγείο που η Κύπρος οφείλει να επιστρέψει στην Αίγυπτο. Δεν ακούσαμε όμως λέξη από τους κοινοβουλευτικούς αυτόκλητους εισαγγελείς και ανακριτές και δικαστές. Δεν ακούσαμε κάτι, για παράδειγμα από τον κ. Γιώργο Περδίκη και την κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Για τα λάθη άλλων είναι λαλίστατοι. Για τα δικά τους δεν βρίσκουν λέξη να πουν.
Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι απαραίτητος. Ωστόσο κρίνεται και εκείνος. Έχει σημασία να μαθαίνουν οι πολίτες πόσο είναι τεκμηριωμένος και ουσιαστικός. Όμως έχει σημασία να μάθουν οι πολίτες πώς και γιατί βουλευτές πρόβαλλαν στα μέσα ενημέρωσης την παραπλανητική και ψεύτικη εικόνα ότι η επιστροφή του κλοπιμαίου είναι «δώρο».
Εν ολίγοις, τους παρακολουθήσαμε να προσπαθούν με ζήλο να γκρεμίσουν τη διαδικασία του διαγωνισμού αξιοκρατικής επιλογής των εκπαιδευτικών και την όλη μεταρρύθμιση. Τους είδαμε επίσης να προσπαθούν να χαλάσουν το κλίμα για την τριμερή και την ιστορική επίσκεψη προέδρου της Αιγύπτου στην Κύπρο. Όταν οι καταγγελίες τους κατέρρευσαν, κρύφτηκαν σε ένοχη σιωπή. Και ετοιμάζονται τώρα για τις επόμενες φωνασκίες.
Όλα αυτά πρέπει να έχουν και συνέπειες. Είναι απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας να ελέγχεται και ο έλεγχος. Όταν κάνουν λάθος και πέφτουν εντελώς έξω, πρέπει να κρίνονται και οι επικρίνοντες.”