Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση προκαλούν οι αντιδράσει για το γάλα

Την ώρα που οι ρυθμίσεις για το γάλα προκαλούν αναταράξεις στη κυβέρνηση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς χαρακτηρίζει αστείες τις συζητήσεις γύρω από το πόσο φρέσκο είναι το γάλα των 10 ημερών και υπογραμμίζει ότι το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; Δεν νομίζω ότι κανείς λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του ΥΠΑΑΤ» τόνισε.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με την φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν. Πρέπει η κουβέντα να γίνεται με επιχειρήματα και με στοιχεία, έχουν τοποθετηθεί ευθέως οι επιστήμονες» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκορδά, ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας και δεν προσφέρει κάτι στον καταναλωτή για τη χρηστική άξια του προϊόντος.

«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος, και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Έχουμε μόλις 3.500 κτηνοτρόφους σήμερα, δεν θα μείνει ούτε ένας αν δεν αλλάξει τίποτε, είναι δυνατόν με την ακινησία να αλλάξει κάτι από τη στιγμή που τα 2/3 των αγελαδοτρόφων έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια;» διερωτήθηκε.

Αντιδράσεις ότι δεν θα ψηφίσουν τις αλλαγές για το γάλα εκδηλώθηκαν από τον Μ.Χαρακόπουλο και βουλευτές της συγκυβέρνησης,

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, εμμένει στην απόφασή του να καταψηφίσει τις αλλαγές σχετικά με το γάλα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Αν έρθουν αλλαγές δεν θα τις ψηφίσω», επανέλαβε μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega και υποστήριξε ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση με την τρόικα για το γάλα.