Πελεκάνος: Οι εξελίξεις θα οδηγήσουν το Κυπριακό Ελληνισμό στον όλεθρο

«Πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα το πολυαναμενόμενο δείπνο, με το αποτέλεσμα του απλά να επιβεβαιώνει όσους προειδοποιούσαμε για τους κίνδυνους.

Ο εγκάθετος της Τουρκίας αρνήθηκε κάποιες από τις εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα και επανέλαβε τόσο την απαράδεχτη θέση του για λύση στη βάση των δυο κρατών όσο και την απαράδεχτη αξίωση του για αναγνώριση ίσων κυριαρχικών δικαιωμάτων στο παράνομο μόρφωμα πρώτου γίνει το οποίο επόμενο επίσημο βήμα στο Κυπριακό, χωρίς μάλιστα να προκύπτει η απαραίτητη δυναμική αντίδραση του ΟΗΕ.

Κάποιοι παρουσιάσουν ως θετικό βήμα τη συζήτηση που θα ανοίξει για άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων όπως επίσης και τις άτυπες διευρυμένες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν με την εμπλοκή των εγγυητήριων δυνάμενων στη διαδικασία. Προειδοποιούμε εκ νέου πως αυτές οι εξελίξεις ελλοχεύουν τεράστιους κινδύνους για την πλευρά μας η οποία οδηγείται σε μια διαδικασία που εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία. Επιπλέον κανείς δεν αντιλαμβάνεται ποιο θα είναι το όφελος και ποιες οι νέες απώλειες για την πλευρά μας όταν στο τέλος η Τουρκιά θα οδηγήσει και αυτή την ανεπίσημη προσπάθεια σε ναυάγιο.

Για πολλοστή φορά ως ΕΛΑΜ σημειώνουμε τις ανησυχείς και τον προβληματισμό μας καθώς παρακολουθούμε την πλευρά μας να παρασύρεται στους σχεδιασμούς της Τουρκίας, η οποία ένα, μοναδικό και διαχρονικό στόχο έχει. Την πλήρη Τουρκοποίηση της πατρίδας μας. Οι εξελίξεις όχι μόνο δεν θα οδηγήσουν στη διασφάλιση των συμφερόντων του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά αντιθέτως μας οδηγούν στον όλεθρο.

Οι έχων παρωπίδες στα ιμάτια τους θα είναι πάντα αυτό, οι έχων παρωπίδες στα ιμάτια τους», τόνισε σε ανακοίνωση ο Επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, Μάριος Πελεκάνος για την τριμερή συνάντηση.