Παραδόθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Παραδόθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης προκειμένου να οδηγηθεί στην φυλακή, καθώς σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε με την σύζυγο του τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο ποινικολόγος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα.

Οι δηλώσεις πριν παραδοθεί στο Α.Τ. Παλλήνης

«Θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Είναι δεδομένο ότι φταίω. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω», είπε πριν μπει στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί ο Απόστολος Λύτρας.

Μόλις έφτασε στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης οι δημοσιογράφοι του είπαν για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. «Έτσι άκουσα και εγώ και ήρθα μόνος μου», είπε ο δικηγόρος.

Για το χθεσινό περιστατικό στο κοινό σπίτι του με την σύζυγό του, η οποία υπέβαλε μήνυση, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό εγώ. Ειλικρινά δηλαδή απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδελφή της στην Κύπρο και πήγανε μόνα τους πραγματικά τα παιδιά έχοντας μία άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου. Δεν πιστέψανε ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

Εξήγησε ότι έστειλε ένα μήνυμα στην σύζυγό του ότι η μεγαλύτερη κόρη του θα πάει από το σπίτι για να πάρει κάποια προσωπικά αντικείμενα του. «Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα, δηλαδή η μεγάλη μου κόρη, να πάρει κάποια πράγματα. Βλέπετε ούτε ρούχα δεν έχω. Είναι χωρίς τα προσωπικά μου είδη, χωρίς τα προσωπικά μου πράγματα, χωρίς χρήματα. Και της έστειλα ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε δεν θεώρησαν ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε παρά πολύ καλή σχέση όπως και με τον δικηγόρο τον Γιώργο που πήγε. Είμαστε στο ίδιο γραφείο, 10 χρόνια τον έχουμε», τόνισε ο δικηγόρος.

Όταν ρωτήθηκε εάν έστειλε απειλητικό μήνυμα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου είπε: «Από μένα; Είναι δυνατόν;». «Καταρχήν δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό αλλά εννοείται δεν θα έβαζα εγώ ποτέ κανέναν να απειλήσει κανείς την γυναίκα μου. Ακούστε είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα. Έχω κάνει λάθος. Θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω τώρα ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε πλέον στην υπερβολή. Είναι δεδομένο ότι φταίω. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάποιο αντίστοιχο περιστατικό. Τοι λέει και η ίδια. Απλά τώρα το μόνο που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν και τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους επειδή το ξέρω πολύ καλά το παιχνίδια αυτό, να το σεβαστείτε. Τουλάχιστον οι δικοί μου άνθρωποι που με ακούνε, θα με ακούσουν», είπε ο δικηγόρος.

«Δεν είναι οικογενειακή η ευθύνη είναι δική μου», κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ