Πανηγυρική η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Μέρκελ

Από το Ανόβερο θα σημάνει η Αγκελα Μέρκελ την επίσημη έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας, με τελικό προορισμό τις περίφημες γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2013 που τόσο … μνημονεύονται εδώ και καιρό. Η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας ετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα του Συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κλέβοντας για μία ακόμα φορά τα παράσταση, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Κατά τις διήμερες εργασίες του συνεδρίου, η Μέρκελ αναμένεται να επανεκλεγεί στην προεδρία του κόμματος CDU με ποσοστό που αναμένεται να αγγίξει το 90%. Και εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα παραμείνει και στην ηγεσία της γερμανικής καγκελαρίας για ακόμη μια θητεία, καθώς οι δημοσκοπήσεις της δίνουν άνετη επικράτηση έναντι του αντιπάλου της Σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ.

Η Αγκελα Μέρκελ μπορεί για την υπόλοιπη Ευρώπη και σίγουρα τις ΗΠΑ να είναι «κόκκινο πανί» στη Γερμανία όμως θεωρείται η πιο δημοφιλής πολιτικός σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το κόμμα της να προηγείται κατά 10 μονάδες απο τους σοσιαλδημοκράτες.

Το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να την στεναχωρήσει απόψε στην ομιλία της μπροστά στους 1.001 συνέδρους είναι να την χειροκροτήσουν λιγότερο από τα «περίφημα» έξι λεπτά εκστατικής αγάπης που της έδειξαν οι γερμανοί το 2001 στην αντίστοιχη ομιλία της.