Στο Κατάρ ταξιδεύει σήμερα ο πρωθυπουργός σε μια αποστολή με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα δώσουν ανάσα στην ελληνική οικονομία και θα επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.
Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό μεταβαίνοντας στο Κατάρ συνοδευόμενος απο υπουργούς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους από τον τραπεζικό χώρο, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη σπουδαιότητα της επίσκεψης.
Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.
Απο τον επιχειρηματικό κόσμο τον Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν ο ιδιοκτήτης της Lavipharm, επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ ΘανάσηςΛαβίδας, διευθύνοντας σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος , κορυφαία στελέχη των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, ο επιχειρηματία Δημήτρης Κοπελούζος που έχει την Προμηθέας Gas, τον πρόεδρο της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΑΚΤΩΡα Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Χαλυβουργίας Ελλάδος Νίκος Μάνεσης, ο ιδιοκτήτςη της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και ο Βασίλης Αποστολόπουλος, από τη διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου.
Βασικός στόχος της επίσκεψης η αναθέρμανση της επενδυτικής επιθυμίας απο μέρους του Κατάρ για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλά και για την αγορά ακινήτων στην παραλιακή. Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θανί.
Πόσο εφικτή είναι ωστόσο η προσέλκυση επενδύσεων σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, με ένα πολυδαίδαλο φορολογικό σύστημα, με ένα ρευστό οικονομικό σκηνικό και με το τέρας της γραφειοκρατίας να πλανάται πάνω απο κάθε επενδυτική προσπάθεια;