Ο ΠτΔ τέλεσε τα εγκαίνια της νέας Πανεπιστημιούπολης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, στη Πάφο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τέλεσε απόψε τα εγκαίνια της νέας Πανεπιστημιούπολης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (American University of Beirut-Mediterraneo – AUB) στην Πάφο, με την ευκαιρία και της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου στην Κύπρο αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες της περιοχής στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε επίσης το ακαδημαϊκό επίπεδο του Πανεπιστημίου, καθώς και τις άρτιες υποδομές που διαθέτει, σημειώνοντας ότι η ίδρυση του στην Κύπρο «αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη συλλογική επιδίωξη της αριστείας στην εκπαίδευση».

Επεσήμανε ακόμη τη στήριξη της Κυβέρνησης του στο νέο όραμα του Πανεπιστημίου για την Κύπρο, σημειώνοντας: «Η Κυβέρνηση μας συνεχίζει να ενδυναμώνει μια επιτυχή στρατηγική που ξεκίνησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και είμαστε πολύ ευτυχείς που βλέπουμε τη χώρα μας να εξελίσσεται σε ένα περιφερειακό, ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό κέντρο.»

Πρόσθεσε ότι «χαίρομαι πολύ που αριθμός πανεπιστημίων από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την ευρύτερη Μέση Ανατολή ακολουθούν το παράδειγμα σας», υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με πανεπιστήμια που ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν πανεπιστημιουπόλεις στη χώρα μας.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «δεν είστε απλώς φοιτητές, είστε οι οραματιστές και αυτοί που θα φέρουν την αλλαγή στο μέλλον», ενώ απευθυνόμενος στο προσωπικό του Πανεπιστημίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε «είστε η ραχοκοκαλιά του Πανεπιστημίου και η αφοσίωση στη διδασκαλία σας, η έρευνα και η υπηρεσία σας είναι αυτά που καθιστούν το ΑUB έναν χώρο έμπνευσης».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι το AUB και οι νέες του εγκαταστάσεις συμβολίζουν την ισχυρή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου με τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), καθώς και τις σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών.

«Η ίδρυση του AUB-Mediterraneo στην Κύπρο αποτελεί απόδειξη της κοινής προσήλωσης στην εδραίωση ενός λαμπρού μέλλοντος για τις χώρες μας και για την περιοχή, μέσα από την εκπαίδευση και τη συνεργασία», είπε καταληκτικά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.